x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Julian Barnes a câştigat Man Booker Prize pe 2011

Julian Barnes a câştigat Man Booker Prize pe 2011

de Sebastian S. Eduard    |    19 Oct 2011   •   21:00
Julian Barnes a câştigat Man Booker Prize pe 2011

Scriitorul Julian Barnes a castigat Man Booker Prize pe 2011, una dintre cele mai prestigioase distinctii literare din Marea Britanie, pentru romanul sau 'The Sense of an Ending'. Castigatorul Man Booker Prize pe 2011 a fost anuntat in cadrul unei ceremonii care a avut loc marti seara, la Guildhall, in Londra.

Aceasta a fost a patra oara cand Barnes, in varsta de 65 de ani, s-a aflat pe lista scurta a scriitorilor selectati pentru Man Booker Prize, el fiind favoritul caselor de pariuri anul acesta. El a mai fost selectat in 1984, pentru 'Flaubert’s Parrot', in 1998, pentru 'England, England', si in 2005, pentru 'Arthur and George'.

Romanul 'The Sense of an Ending' – despre un batran care reflecteaza la caile pe care au mers el si un prieten al sau din copilarie – este cel mai scurt dintre volumele nominalizate anul acesta. Presedintele juriului, Stella Rimington, fost sef al MI5 – serviciile secrete britanice –, a spus despre acest roman ca are 'toate datele unei opere a literaturii engleze clasice' si ca este 'scris rafinat, cu intriga subtila si dezvaluie noi adancimi la fiecare lectura'. La randul sau, Julian Barnes s-a declarat 'pe cat de usurat, pe atat de incantat' pentru ca in sfarsit a castigat acest premiu.

Romanul castigator Booker Prize va aparea anul viitor si in Romania, la Editura Nemira, cea care a iesit pe piata noastra cu cincisprezece dintre romanele lui Barnes.

×
Subiecte în articol: carte