x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Manual de stil

Manual de stil

de Sebastian S. Eduard    |    14 Apr 2011   •   21:17
Manual de stil
Sursa foto: /Thinkstock

Ai visat vreodată să ai propriul tău moment pe covorul roşu? Sau te-ai întrebat cum să imiţi stilul şic al celor mai fotografiate figuri care stabilesc curentele din modă? Sau ţi-ai dorit să poţi stăpâni arta eleganţei? În „Stilul de la A la Zoe”, stilistul celor mai cunoscute vedete de la Hollywood, Rachel Zoe, împărtăşeşte ponturile ei de „insider” şi întocmeşte astfel acest ghid de bază cu privire la stilul de viaţă elegant al vedetelor. Încercând să te înveţe cum poţi duce o viaţă de lux chiar dacă nu ai cine ştie câţi bani, Zoe vorbeşte des­pre accesoriile obligatorii şi despre vestimentaţia de bază pentru diverse ocazii, îţi spune când să arunci banii pe ceva şi când să nu te grăbeşti, cum să decorezi, cum să te distrezi şi cum să călă­toreşti cu stil.

De la ceremoniile de premiere la campa­niile de publicitate, Zoe este un specialist recu­noscut în lumea vedetelor, a caselor de mo­dă, a firmelor de cos­me­tice şi a editorilor unor reviste. Acum, ea oferă acces deplin la secretele de stil care i-au făcut celebre clientele şi le-au propulsat pe lista celor mai bine îmbrăcate femei din întreaga lume.
Cu ajutorul unora dintre cele mai mari nume din design – printre care Michael Kors, Donatella Versace şi Diane von Furstenberg –, Zoe ne dezvăluie opiniile ei despre crearea propriului stil, cum să îţi persona­lizezi imaginea sau cum să fii elegantă natural.

Semnale editoriale
Triunghiul secret – Ed Rao. Anul 1104. Mormântul lui Hristos a fost descoperit cu şapte secole în urmă, dar Biserica se află în căutarea altei sepulturi, în Ierusalim... Un mormânt anonim care bântuie memoria anumitor iniţiaţi. O le­gendă spune că Iisus, urmărit de romani după crucificarea fratelui său geamăn Toma, s-ar fi ascuns timp de trei zile şi trei nopţi în ultimul locaş al fratelui lui... şi că a desenat pe giulgiul acestuia cele cinci Semne ale celui mai de nepătruns secret al omenirii... ecuaţia nemuririi! Şi atunci, între Biserică şi Templieri a pornit un lung război ocult din care istoria nu a reţinut decât puţine evenimente.

Vrăjitorul – Ed Polirom. „Vră­jitorul” e nuvela din care s-a născut Lolita: aceeaşi ur­mărire nemi­loasă a obsesiei, aceleaşi ciocniri de gânduri, aceleaşi culori ale nebuniei. Într-un parc, un băr­bat care stă pe o bancă vede o fetiţă de 12-13 ani, pe patine cu rotile. E de ajuns pentru stârnirea patimii: lucid, atent la fiecare detaliu şi pregătindu-şi fiecare gest, bărbatul ajunge în casa fetei, ca tată vitreg. Atingerea cea mare e din ce în ce mai aproape – nu se poate altfel, „vrajitorul” trebuie să invingă, „vraja” trebuie să funcţioneze.

Arhipelagul insomniei – Ed Humanitas fiction. O moşie prosperă, condusă cu mână forte de un patriarh temut de toţi, dar neiubit de nimeni, un conac cu ziduri solide, care vor fi măcinate însă de singurătate, de minciună şi de teamă şi se vor prăbuşi sub povara secretelor nerostite decât în gând: în mij­lo­cul câmpiilor mănoase din Alentejo se desfăşoară tragedia extincţiei unei familii. „Densitatea cărţilor lui António Lobo Antunes vine din respectul scru­pulos faţă de persona­je, faţă de fiecare detaliu şi faţă de fiecare cititor”, scrie Le Monde.

×
Subiecte în articol: carte