x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Michael Schumacher, biografia

Michael Schumacher, biografia

de Sebastian S. Eduard    |    02 Sep 2014   •   14:51
Michael Schumacher, biografia

Era o zi ca oricare alta. 29 decembrie 2013, o zi care se va dovedi nefastă pentru Michael Schumacher. Soarele strălucea pe cer, iar Michael plecase, însoţit de câţiva prieteni, să schieze pe pistele din staţiunea Les Trois Vallées. Nimeni nu bănuia că avea să aibă loc un tragic accident, care avea să îi schimbe viaţa acestuia pentru totdeauna…

În timp ce cariera excepţională a celui mai de succes pilot din istoria Formulei 1 nu mai era un secret pentru nimeni, Schumacher a dorit mereu să-şi protejeze viaţa privată, separând cu stricteţe sfera personală de cea profesională: acasă era un soţ şi un tată iubitor, în timp ce pe circuit era un adevărat robot – rece, perfect, intangibil, având totul sub control. Renumita jurnalistă sportivă Karin Sturm este una dintre cele mai bune cunoscătoare ale evoluţiei lui Schumacher. Bunăoară, puţin ştiu cât de importanţi au fost mereu pentru el prietenii din copilăria petrecută în oraşul său natal, Kerpen, care l-au însoţit, de altfel, adesea, la competiţii. Soţia sa, Corinna, cu care s-a căsătorit în 1995, este o parteneră de nădejde, care îl susţine întotdeauna şi mai ales în situaţiile dificile.

În plus, Karin Sturm dă cuvântul, în volumul de faţă, multor persoane din domeniul automobilismului care i-au intersectat devenirea, oferind, astfel, prima biografie completă, care oferă informaţii atât despre viaţa privată, cât şi despre cariera lui Michael Schumacher.

Volumul “Michael Schumacher. Biografia” a apărut recent la Victoria Books, imprint al Editurii Publica.

×