x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Miercuri, 25 iulie, exclusiv cu Jurnalul. ”Românii neștiuți din spatele marilor personalități ale omenirii și secretele lor odioase”

Miercuri, 25 iulie, exclusiv cu Jurnalul. ”Românii neștiuți din spatele marilor personalități ale omenirii și secretele lor odioase”

24 Iul 2018   •   17:11
Miercuri, 25 iulie, exclusiv cu Jurnalul. ”Românii neștiuți din spatele marilor personalități ale omenirii și secretele lor odioase”

Jurnalul vă aduce miercuri, 25 iulie, o nouă carte din colecția ”Istorii secrete”: ”Românii neștiuți din spatele marilor personalități ale omenirii și secretele lor odioase”. Volumul oferă dezvăluiri despre români care au avut legaturi cu unele dintre cele mai imporante personalitați ale lumii, cum ar fi Melania Șerbu, protejata lui Einstein, bucureșteanca măritată cu un dictator african suspectat de canibalism”, sau Marcela Topor, românca din spatele celui mai mare dușman al Spaniei contemporane. Iată câteva pasaje din carte.

Cel mai mare fotbalist roman a colaborat cu poliția secretă a lui Hitler

„Pentru mine, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile a fost Iuliu Bodola. Nici Dobrin, nici Hagi nu se puteau compara cu el” - spunea la un moment dat faimosul antrenor al naționalei, Angelo Niculescu. Bodola a fost un uimitor jucător de fotbal, care a marcat nu mai puțin de 30 de goluri pentru echipa națională a României (record depășit numai de Gheorghe Hagi și Adrian Mutu, care au marcat fiecare de câte 35 de ori sub tricolor), însă cariera lui fenomenală este umbrită de unele fapte abominabile cu substrat politic. Despre „Gyula” există seriose indicii că ar fi colaborat cu Gestapo, teribila poliție secretă a lui Hitler! El a fost închis la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Motivul pentru care Bodola a preferat să se stabilească definitiv în Ungaria, deşi era cetăţean român, a rămas timp de mulţi ani învăluit în mister. Puţini sunt cei care cunosc că internaţionalul a fost chiar arestat la un moment dat, pe motiv că ar fi colaborat cu cei de la Gestapo, celebra poliţie secretă a lui Hitler! Un articol apărut în ziarul orădean maghiar „Nepkarat” (nr. 54/1945) conţine mărturiile unui proprietar evreu al fabricii de încălţăminte „Eterna”, Filip Rosenberg. Potrivit spuselor acestuia, el şi familia sa au fost terorizaţi de autorităţi pentru a-l trece pe Bodola ca asociat la respectiva întreprindere, deşi nu avuseseră înainte nicio relaţie de afaceri, ori fotbalistul să-i fi plătit contravaloarea asocierii. Este apoi citat un martor din cadrul clubului CAO, Szanto Szandor, care afirma că „încă din 1943, numitul Bodola s-a manifestat în public împotriva evreilor, pe care îi dădea jos de pe trotuar”. Apoi, ziarul „Viaţa Nouă” din Oradea titra, la 16 februarie 1945: „Poliţia de Stat din Cluj a reţinut ieri şi escortat la Oradea pe cunoscutul fotbalist de profesie Iuliu Bodola, pentru delicte fasciste”…

Legături de familie: Sergiu Nicolaescu și… Divizia „Tudor Vladimirescu”

Un unchi al lui Sergiu Nicolaescu este legat de divizia „Tudor Vladimirescu”, creată de sovietici, fiind recompensați cu onoruri de Stalin și Putin…

Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu Jiu într-o familie de aromâni. După mamă a fost nepotul colonelului Nicolae Cambrea, avansat de Iosif Vissarionovici Stalin la gradul de general, un apropiat al Anei Pauker, numit de NKVD în funcția de comandant al Diviziei de voluntari „Tudor Vladimirescu”, fiind supranumit „Generalul Roșu”. Divizia Tudor Vladimirescu a fost una din cele două divizii (cealaltă fiind „Divizia Horia, Cloșca și Crișan”) de voluntari români constituită în U.R.S.S. la data de 15 octombrie 1943, în principal din prizonieri de război români, care aveau de ales între a fi prizonieri în Gulag sau să treacă de partea Aliaților (crimă de înaltă trădare pe timp de război). Divizia a fost constituită din inițiativa lui Iosif Vissarionovici Stalin, ca unealtă de propagandă și de pregătire a instaurării comunismului în România. Cea care a coordonat eforturile propagandistice a fost Ana Pauker.

Românul care a fost coleg de studenţie cu Saddam Hussein

Originar din Gorj (Baia de Fier), Aurel Turbăceanu a fost student al Universităţii din Bagdad – Facultatea de Litere şi Filosofie, perioadă în care l-a cunoscut pe Saddam Hussein, student al Facultăţii de Drept din cadrul aceleiaşi universităţi. Turbăceanu s-a revăzut cu Saddam pe vremea când acesta era temutul şef al Irakului, în 1990.

Diplomat de carieră şi ambasador în Ministerul Afacerilor Externe şi la unele ambasade româneşti în ţări arabe, Aurel Turbăceanu a cunoscut mai multe personalităţi din lumea arabă, şi nu numai, el activând în diplomaţie până în anul 1997.

El a povestit jurnaliştilor de la Gazeta de Sud că dictatorul de mai târziu, Saddam Hussein, era pe atunci student la Facultatea de Drept şi membru în organizaţia de tineret a Partidului Baas: „Venea des în căminul studenţesc în care locuiam eu. Atunci l-am cunoscut… Era un tânăr normal, cum erau toţi studenţii irakieni, amabili şi generoşi, dar la mânie se înfierbântau mai mult… Saddam Hussein se împrietenise cu un coleg bulgar, care făcuse armata înainte să intre la facultate. Aproape zilnic, bulgarul îl instruia pe Saddam cum să folosească pistolul, fără să-i treacă prin minte că, de fapt, avea de-a face cu viitorul şef al Irakului”.

Gasiți mai multe povești extraordinare ale românilor din spatele personalităților mondiale în cartea distribuită cu Jurnalul de miercuri, 25 iulie, la prețul special de 14,9 lei: ”Mădălina Popescu, iubita secretă a lui Donald Trump”, ”Mioara Roman și povestea interviului privat cu dictatorul libian Gaddafi”, ”Românii din Legiunea Străină: eroism supraomenesc și secrete murdare”, ”Dimitrie Cantemir, sfetnicul lui Petru cel Mare, și-a împins fiica în patul Țarului?”, dar și ”Românul care a fost la un pas să conducă lumea”.

 

×