x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Miercuri, 30 mai, exclusiv cu Jurnalul. “Mălina Olinescu. Misterele și neconcordanțele unei sinucideri anunțate”

Miercuri, 30 mai, exclusiv cu Jurnalul. “Mălina Olinescu. Misterele și neconcordanțele unei sinucideri anunțate”

29 Mai 2018   •   21:55
Miercuri, 30 mai, exclusiv cu Jurnalul. “Mălina Olinescu. Misterele și neconcordanțele unei sinucideri anunțate”

Finalul anului 2011 aducea o veste-şoc în lumea artiştilor şi în rândul publicului: cântăreaţa Mălina Olinescu murea după ce cădea de la etajul şase al unui bloc de lângă Gara de Nord. Sinucidere sau accident? Cartea care apare miercuri, 30 mai, împreună cu Jurnalul, oferă răspunsuri, teorii, dar şi mărturii ale celor mai apropiaţi colegi sau prieteni ai artistei.

 

Medicamente și alcool sau Mălina, fata care putea să zboare fără aripi

Fiică a unei cântărețe cunoscute (Doina Spătaru, partenera de scenă a lui Petre Geambașu și verișoara primară a lui Dan Spătaru), ea însăși interpretă de mare talent (poate cel mai bun produs de la “Școala Vedetelor” proiectul de televiziune al lui Titus Munteanu), Mălina Olinescu se afla - la 37 de ani - la o mare răscruce de drumuri. Trecută printr-un divorț dureros și aflată într-o relație amoroasă cu un bărbat cu 12 ani mai tânăr ca ea, cu care avea certuri violente, respinsă de televiziuni și case de discuri pe motiv că făcea muzică “necomercială”, cu un istoric medical psihiatric încărcat (conform diagnosticelor primite și mărturiilor celor apreciați, inclusiv ale colegului de scenă care o cunoștea cel mai bine, prietenul ei din copilărie Călin Geambașu, cel care, chemat la locul tragediei, a și fost cel care a identificat trupul neînsuflețit), cu frumusețea, vai, destul de veștejită, Mălina nu prea știa încotro s-o apuce. În decembrie 2011, (aparent?!?) ea s-a aruncat de la balconul locuinței sale, situate la etajul 6 al unui bloc de lângă Gara de Nord. La autopsie, în stomacul ei, s-au găsit urme de alcool și de 3 tipuri diferite de medicamente antidepresive!

Un sfârșit tragic, comparat, nu degeaba, cu cel al Mădălinei Manole, care se sinucisese cu un an înainte, moment în care Mălina comentase ceva de genul “S-a dus Mădălina. Acum, urmez eu!”…

 

Misterele și neconcordanțele unei sinucideri anunțate

Sinuciderea Mălinei Olinescu naște o serie de întrebări deocamdată fără un răspuns clar, în ciuda verdictului dat de ancheta criminalistică efectuată la momentul respectiv:

- s-a sinucis artista, așa cum amenințase de mai multe ori și la fel cum procedase și tatăl ei, actorul, Boris Olinescu cu trei decenii mai înainte? a făcut-o din cauza medicamentelor din casă și a combinației acestora cu alcoolul ingerat în seara respectivă sau ca urmare a certei de la telefon cu tânărul ei iubit, de care artista tocmai se depărțise, Mălina aruncându-i hainele dar și cățelul pe scara blocului?

- a alunecat din greșeală de pe balcon? urmele prelevate de anchetatori indicau o acțiune “dinamică”! iar legiștii aduceau în discuție - și pentru această ipoteză - mixul fatal de alcool și medicamente antidepresive evidențiat în stomacul victimei defenestrării, care ar fi putut provoca lipsa de orientare sau chiar un “blank” total în mintea ei, rămânând neexplicat motivul pentru care Mălina se descălțase de papucii de casă înainte de a sări în gol (oare confundase balconul cu dormitorul și crezuse că se descalță înainte de a se urca în “pat”?)

- sau, nu cumva, a fost ajutată să se sinucidă de un personaj necunoscut? ori împinsă de-a dreptul în gol?

- și a fost cumva văzut “cadru cu cadru” momentul plutirii Mălinei spre moarte chiar de către tatăl prietenului ei, un om care o îndrăgea foarte tare, ca pe propria fiică și care, văzând-o extrem de abătută, o implorase cu câteva ore înainte să rămână la domiciliul familiei lor?

 

Sinucidere sau accident - versiuni multiple ale unei morți tragice

Potrivit medicilor legiști, există posibilitatea ca alcoolul în combinație cu Midazolamul, unul dintre medicamentele găsite în stomacul Mălinei Olinescu, să fie motivul pentru care cântăreața nu mai era lucidă în momentul în care s-ar fi așezat pe balustrada balconului și să se fi produs astfel un accident.

“Combinaţia de alcool etilic şi Midazolam în cazul «Mălina Olinescu», la valorile determinate toxicologic la cadavru, a putut determina, în perioada premergătoare decesului, apariţia unei dezorientări temporo-spaţiale” , scriau medicii legiști în 2012.

Totuși, existau și indicii de altă natură, care infirmau destul de convingător această variantă a unei morți accidentale, neplanificate. După moartea violentă din vara lui 2010 a Mădălinei Manole, se pare că și Mălina Olinescu ar fi fost profund impresionată. La acastă stare de spirit extrem de fragilă din punct de vedere emoțional, se adauga faptul ca artista a spus de mai multe ori rudelor apropiate și cunoștințelor că vrea să se sinucidă.

“Atunci cand s-a întâmplat nenorocirea cu Mădălina Manole, Mălina ar fi spus «-Urmez eu!»”, și-a amintit Titus Munteanu, cel care i-a ghidat primii pași în televiziune, la show-ul de mare succes Școala Vedetelor. “-Ea, care avea tot, familie, copil, carieră, s-a sinucis. Eu de ce aș mai trăi?”, spune un alt apropiat că ar fi exclamat Mălina la moartea Madalinei.

“Tot timpul mi s-a părut o fată care nu părea din epoca noastră, mult prea sensibilă pentru vremurile noastre”, a spus și Mihaela Cernea de la trupa Class.

Mai multe amănunte despre această moarte ciudată găseşti în cartea “Mălina Olinescu. Misterele și neconcordanțele unei sinucideri anunțate”, care apare miercuri, 30 mai, împreună cu Jurnalul, la preţul special de 14,9 lei.

 

×
Subiecte în articol: malina olinescu