x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Miercuri, 7 noiembrie, exclusiv cu Jurnalul. “Zece români pe care îi știe toată lumea: Hagi, Nadia, Zamfir, Năstase, Ceaușescu, Dracula...”

Miercuri, 7 noiembrie, exclusiv cu Jurnalul. “Zece români pe care îi știe toată lumea: Hagi, Nadia, Zamfir, Năstase, Ceaușescu, Dracula...”

06 Noi 2018   •   13:57
Miercuri, 7 noiembrie, exclusiv cu Jurnalul. “Zece români pe care îi știe toată lumea: Hagi, Nadia, Zamfir, Năstase, Ceaușescu, Dracula...”

România a oferit lumii o serie de mituri, reale sau ficțiuni livrești, care au sedus imaginația visătorilor. Găsiți poveștile captivante și seducătoare ale acestora în cartea “Zece români pe care îi știe toată lumea: Hagi, Nadia, Zamfir, Năstase, Ceaușescu, Dracula...”, oferită de Jurnalul miercuri, 7 noiembrie.

Volumul ne dezvăluie cum  a ajuns Vampirul Dracula obiect al fascinației hollywoodiene, după ce a fost portretizat inițial de scriitorul irlandez Bram Stoker, dar ne duce și în tainele poveștii dictatorului modern Nicolae Ceaușescu, care a ținut morțiș să se plimbe cu caleașca prin Londra împreună cu Regina Elisabeta a II-a.

Gheorghe Hagi - Nadia Comăneci - Ilie Năstase reprezintă o tripletă magică de sportivi, fiecare având o înzestrare unică dar și excentricități sau ciudățenii care le-au conturat personalități ieșite din comun.

Naistul Gheorghe Zamfir este considerat reîncarnarea modernă a Zeului Pan, în vreme ce Sergiu Nicolaescu a avut în cinematografele din China aproape un miliard de spectatori…

Iată ce subiecte puteți citi în cartea oferită miercuri, 7 noiembrie, de Jurnalul:

- Dracula, între poveștile cu vampiri și ciudățeniile lui Vlad Țepeș, fiul Dragonului

- Gică Hagi, regele neîncoronat al României și al Turciei

- Nadia Comăneci, povestea cutremurătoare din spatele gloriei

- Ilie Năstase, întotdeauna „nasty”! Cel mai mare playboy al sportului

- Gheorghe Zamfir – 120 de discuri de aur și de platină

- Sergiu Nicolaescu și miliardul de spectatori al cineastului care i-a ratat pe Liz Taylor și Richard Burton

- Mihai I, ultimul Suveran al României

- Adrian Ghenie și tablourile lui de milioane de dolari

- Simona Halep, o sportivă unică: n-a ezitat să își modifice trupul pentru locul 1!

- Nicolae Ceaușescu, reîntoarcerea lui Dracula.

Preț special: 14,9 lei ziarul + cartea “Zece români pe care îi știe toată lumea: Hagi, Nadia, Zamfir, Năstase, Ceaușescu, Dracula…”

×