x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Miliardara româncă din spatele lui Donald Trump

Miliardara româncă din spatele lui Donald Trump

18 Sep 2018   •   13:10
Miliardara româncă din spatele lui Donald Trump

Noua colecţie oferită de Jurnalul cititorilor săi, "Români şi românce care au schimbat lumea", debuteză mâine, 19 septembrie cu volumul "Jenny Paulson. Miliardara româncă din spatele lui Donald Trump". E povestea "Cenuşăresei" Ioana Zaharia, ajunsă cea mai bogată româncă din lume şi una dintre cele mai influente persoane din politica americană.

Jenny (Ioana) era, la începutul anilor '90, o simplă studentă care a decis să plece din țară în SUA, unde o aștepta fratele ei, George Zaharia, sportiv de performanță. Ajunsă pe „Tărâmul Făgăduinței”, tânăra a lucrat ca reporter la o televiziune românească din New York, după care l-a cunoscut pe viitorul miliardar John Paulson, pe atunci doar un intrepid om de afaceri. A ajuns asistenta acestuia, pentru ca în anul 2000, după sute de invitaţii de a ieşi împreună, a acceptat să-i devină soţie. Aşa a început viaţa de poveste a "cenuşăresei" românce, care împarte acum o avere colosală, de 14 miliarde de dolari, cu soţul ei.

Mai spectaculoase decât averea în sine sunt legăturile incredibile dintre familia Paulson şi actualul preşedinte al SUA, Donald Trump. Jenny şi soţul ei s-au apropiat de afaceristul care a cucerit Casa Albă încă din perioada în care ideea unei candidaturi părea doar ceva îndepărtat. Cea mai bogată româncă din lume a început să-i câştige încrederea lui Trump şi, alături de Paulson, l-a convins să devină preşedintele celei mai puternice ţări din lume.

Soţii Paulson au şi o investiție cu totul și cu totul specială, care a ridicat o mulțime de controverse în România: Proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. În spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care deţine peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari în proiectul minier din Apuseni.

Aflaţi cum trăieşte cea mai bogată româncă din lume, ce proprietăţi luxoase deţine, cum se implică în politica de peste Ocean şi cum îl influenţează pe preşedintele SUA din cartea "Jenny Paulson. Miliardara româncă din spatele lui Donald Trump", care apare mâine împreună cu Jurnalul, la preţul special de 14,9 lei.

×