x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Nicolae Manolescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii 'Alecu Russo' din Bălţi

Nicolae Manolescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii 'Alecu Russo' din Bălţi

14 Ian 2017   •   19:50
Nicolae Manolescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii 'Alecu Russo' din Bălţi
Sursa foto: Picasa

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, academicianul Nicolae Manolescu, a primit, sâmbătă, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii 'Alecu Russo' din Bălţi- Republica Moldova. 

Ceremonia de acordarea a distincţiei a avut loc în cadrul Zilelor Eminescu, manifestări dedicate împlinirii a 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. 

Prezent la decernarea titlului, Nicolae Manolescu şi-a manifestat satisfacţia faţă de titlul care i-a fost acordat, considerând că acesta reprezintă o apreciere a carierei sale profesionale. 

"Pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută. M-am bucurat din tot sufletul că nasc şi în Republica Moldova oameni, adică cei care sunt acum profesori la Universitatea 'Alecu Russo'. Nu e primul titlu de felul acesta pe care îl iau, dar este primul din afara graniţelor ţării", a declarat, pentru Agerpres, Nicolae Manolescu. 

Nicolae Manolescu, în vârstă de 77 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi critici şi istorici literari din România, fiind şi profesor universitar, membru titular al Academiei Române, ambasador al României la UNESCO şi preşedintele Uniunii Scriitorilor din România. 

Manolescu este, de asemenea, directorul revistei România literară. 

Administraţia prezidenţială l-a decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce, cea mai înaltă distincţie a statului român.

×
Subiecte în articol: nicolae manolescu Doctor Honoris Causa