x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Noi politici editoriale pentru piața de carte

Noi politici editoriale pentru piața de carte

de Diana Scarlat    |    28 Apr 2018   •   13:32
Noi politici editoriale pentru piața de carte

România se află pe ultimul loc în Europa în privința consumului de carte, conform celui mai recent raport Eurostat, însă editurile se străduiesc să crească interesul publicului și vânzările, modificând din mers strategiile de atragere a publicului cititor. Noile titluri, dar și prezentările, dezbaterile și lansările multiple, aplicate de unele edituri care vor să salveze piața de carte, arată că România poate depăși actuala criză culturală.

 

Cea mai activă editură, din perspectiva schimbării strategiei de marketing este RAO, care a lansat o serie de evenimente culturale ce vin în completarea clasicelor evenimente dedicate lansărilor de carte. Întâlnirile cu cititorii, dar și cu librarii, la care participă autori, critici și specialiști din toate domeniile conexe cu lucrările recent lansate a dus la înregistrarea unei creșteri a interesului publicului față de carte, în ultimul timp.

 

Printre cele mai noi evenimente și lansări s-au numărat „Tratat de Istoriografie Generală”, lucrare a istoricului Alex Mihai Stoenescu, „Nocturnă cu vampir” – Opus 1, roman polițist cu personaje fantastice, dar și o critică a societății contemporane pe care o face jurnalistul Stelian Tănase, sau “Dinastia”, povestea cu elemente de unicitate a familiei regale a României, în coautorat, Stelian Tănase și Elena Vijulie.

 

De asemenea, în cadrul celei de-a XXVI-a ediţii a Simpozionului anual de istorie şi civilizaţie bancară „Cristian Popişteanu“, organizat de fundaţia şi revista Magazin istoric, în parteneriat cu Banca Naţională a României, au fost premiate trei cărți apărute la editura RAO. Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri, autor Bogdan Bucur, a fost distinsă cu premiul „Nicolae Iorga“. Premiul „Nicolae Titulescu“ a revenit volumului Ambasadorii Maiestății Sale în România, autor Mihai Retegan. Premiul „I.C. Filitti“ a fost acordat lucrării Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu, autor Narcis Dorin Ion.

×