x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte O carte pentru muritori

O carte pentru muritori

22 Mar 2009   •   00:00
O carte pentru muritori

Elena Francisc Publishing ne propune volumul unui psihiatru de renume internaţional, creator al psihologiei transpersonale - Stanislav Graf.



Volumul "Călătoria ultimă" descrie practici rituale şi spirituale străvechi şi tradiţionale care ne ajută să înţelegem experienţa morţii, să găsim modalităţi eficiente de a uşura moartea şi să integrăm acest proces ca parte semnificativă a vieţii noastre.

Cartea prezintă pe scurt studiile moderne care pun într-o nouă lumină o varietate de fenomene legate de moarte şi muribunzi, între care şi moartea şi renaşterea psihospirituală, experienţele din apropierea morţii şi noua cartografie extinsă a psihicului, născută din experienţa de 50 de ani a lui Grof în psihoterapia psihedelică, respiraţia holotropică şi crizele psihospirituale spontane.

Doctorul Grof distilează din înţelepciunea străveche şi ştiinţa modernă învăţături care ne sugerează cum să abordăm procesul morţii. Călătoria ultimă ne pune pe toţi în dificultate, iar felul în care o abordăm este mult mai mult decât o problemă personală de importanţă majoră. Cei care se împacă cu moartea în cadrul unei autoexplorări experienţiale de profunzime îşi dezvoltă un sentiment de apartenenţă planetară, de respect pentru viaţă în toate formele ei şi o spiritualitate cu caracter universal şi atotcuprinzător. O asemenea transformare radicală ar putea fi singura şansă reală pentru supravieţuirea omenirii.

×
Subiecte în articol: carte