x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Pascal Bruckner vine în România la deschiderea "Kyralina", o nouă librărie franceză din București

Pascal Bruckner vine în România la deschiderea "Kyralina", o nouă librărie franceză din București

20 Noi 2012   •   16:47
Pascal Bruckner vine în România la deschiderea "Kyralina", o nouă librărie franceză din București

Scriitorul Pascal Bruckner va fi prezent vineri la deschiderea unei noi librării de carte franceză în Bucureşti, "Kyralina", care va avea sediul într-o casă veche de pe strada George Enescu nr. 8.

Vineri, Pascal Bruckner va da autografe și va discuta cu publicul. Librăria va fi deschisă pentru publicul larg începând cu data de 24 noiembrie.

Librăria Kyralina va cuprinde în proporție de 80% titluri în limba franceză, dar și câteva în limba germană și traduceri în limba română ale unor autori francezi și germani, aparţinând literaturii clasice şi contemporane. Presa franceză va fi prezentă atât prin cotidiene, cât și prin reviste specializate. Un segment important va fi cel al cărților de copii și al benzilor desenate. Librăria se adresează mai ales francofililor și germanofililor din România, dar și expaților francofoni și germanofoni din România.

Proiectul este finanțat parțial dintr-o bursă câștigată de Sidonie Mézaize, unul din cei doi asociați ai librăriei. Fundația Lagardère este cea care a acordat bursa, restul investiției fiind finanțat din fondurile proprii ale celor doi acționari.

“Kyralina face referire la Panait Istrati și la personajul său Kyra Kyralina. Istrati, autor de sânge român și de limbă franceză, reprezintă o punte literară între cele două țări. Dar mai mult de atât, ne este drag pentru ceea ce a fost: un om pasionat, dornic de libertate și de călătorii, independent și plin de fantezie. Kyralina reprezintă ceea ce a fost el, un spirit liber, în căutare de povești și poezie” a declarat Sidonie Mézaize.

Librăria va fi deschisă de marți până duminică, cu nocturnă joi, iar din primăvară clienții vor putea profita și de grădina casei unde va fi deschisă o mică terasă.

“Ne dorim ca acest spațiu să fie unul viu și să găzduiască evenimente în care să interacționăm cu publicul, de la ateliere dedicate copiilor până la degustări de vin. Vom organiza seri "apéritif", aniversări pentru copii în sala de lectură, dar și alte tipuri de întâlniri. În cadrul acestor evenimente vrem să ne întâlnim cu clienții noștri și să le aflăm părerea, de care vom ține seama atunci când vom face selecția de carte sau vom gândi viitoare evenimente” a spus Sidonie Mézaize.

Cei doi asociați plănuiesc și dezvoltarea unei platforme online prin intermediul căreia să vândă în întreaga țară titlurile din oferta librăriei.

×
Subiecte în articol: pascal bruckner librarie carte Kyralina public