x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Profesorul Dan Voiculescu, la Gaudeamus, despre „Lupta politică”: Cartea asta pune întrebări

Profesorul Dan Voiculescu, la Gaudeamus, despre „Lupta politică”: Cartea asta pune întrebări

25 Noi 2017   •   07:21
Profesorul Dan Voiculescu, la Gaudeamus, despre „Lupta politică”: Cartea asta pune întrebări

Profesorul Dan Voiculescu a lansat al doilea volum al cărţii „Lupta politică”, la Târgul Internaţional Gaudeamus. Este o lucrare-document despre scena politică, despre luptele crâncene dintre partide, despre regimul Băsescu, despre victorii şi înfrângeri.

Însă „Lupta politică” este totodată un jurnal cu poze de familie, trăiri interioare, frământări, cugetări şi concluzii ca lecţii de viaţă.

Profesorul Dan Voiculescu consideră că al doilea volum al lucrării sale „Lupta politică”, lansat vineri la Târgul Internațional Gaudeamus - Carte de Învățătură, reprezintă este o lucrare care „nu te relaxează, ci pune întrebări”.

„Cartea, de fapt, nu e o carte. Eu printr-o carte înțeleg mai mult beletristică, înțeleg lucruri care te relaxează. Cartea asta nu te relaxează, cartea asta pune întrebări. Și dă și răspunsuri. Eu cred că România are nevoie de o trezire la realitate cu cât mai repede cu atât mai bine, dar ea nu se poate face dacă românii nu vor reuși să recâștige sentimentele de onoare, de demnitate și de curaj”, a spus Voiculescu, la standul Editurii RAO din cadrul Gaudeamus.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu