x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Proiectul "Bucureştiul citeşte poezie", lansat cu o seară dedicată lui Nichita Stănescu

Proiectul "Bucureştiul citeşte poezie", lansat cu o seară dedicată lui Nichita Stănescu

de Mediafax    |    23 Aug 2011   •   15:57

Proiectul "Bucurestiul citeste poezie", initiat de Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate - ARCEN, va fi lansat marti, 30 august, la ora 19.00, in gradina interioara a Scolii Centrale din Bucuresti (monument de arhitectura, strada Icoanei nr.3-5, sector 2). Intrarea la eveniment este libera si se face in limita locurilor disponibile.

"Bucurestiul citeste poezie" face parte din programul de lecturi publice pentru tineret intitulat "Lectura la lumina felinarelor", aflat in aceasta vara la cea de-a doua editie.

"Bucurestiul citeste poezie" este un proiect initiat de voluntarii ARCEN, prin care se doreste incurajarea lecturii, a dezbaterii literare si de idei in spatii publice, fiind o alternativa de petrecere a timpului liber.

Proiectul consta in lecturarea si recitarea unor poezii scrise de autori romani consacrati, acordarea de informatii inedite privind viata si opera acestora, dar si o parte interactiva de discutii cu publicul.

Voluntarii ARCEN incearca sa readuca in atentia publicului poezia, ca stimulent al imaginatiei, al sensibilitatii, oferindu-le sansa participantilor la serile de poezie de a intra in contact cu idei noi, pareri indraznete, polemici literare, dezbateri ideatice, scriitori si opere literare prezentate altfel decat la scoala.

Programul "Lectura la lumina felinarelor", aflat la cea de-a doua editie, propune in acest an, in perioada septembrie - decembrie, o calatorie in universul marilor poeti romani: Nichita Stanescu, George Bacovia, Mihai Eminescu, Lucian Blaga.

Nichita Stanescu (31 martie 1933 - 13 decembrie 1983) a fost un poet, scriitor si eseist roman, ales postmortem membru al Academiei Romane.

×