x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Propuneri de lectură pentru weekend

Propuneri de lectură pentru weekend

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Mar 2019   •   11:09
Propuneri de lectură pentru weekend

Editura Rao vă propune Bridge of Clay, MARKUS ZUSAK, distins cu prestigiosul premiu Indie Book 2019

 Bridge of Clay (Podul de lut, în ediția care va apărea pe 17 aprilie în România), semnat de MARKUS ZUSAK, autorul bestsellerului Hoțul de cărți, a fost declarat câștigător la categoria Ficțiune la acestă ediție a competiției Indie Book Award. Inițiată în 2008, competiția premiază în fiecare an cele mai bune titluri apărute în Australia.

 „Cartea spune povestea unui băiat care construiește un pod pentru părinții lui, pentru frații lui, dar și pentru el însuși. Astfel, el vrea să trăiască un miracol care să-l vindece de tragedia prin care a trecut. Ceea ce-și dorește Clay este să facă un gest profund uman și, chiar dacă la final e posibil să dea greș, să știe că măcar a încercat”, spune autorul, subliniind mesajul acestei povești impresionante.

            Părăsiți de tată după moartea mamei, frații Dunbar se cresc unul pe celălalt după propriile reguli. Pe măsură ce se ceartă și se împacă, ei descoperă secretul tulburător al dispariției tatălui lor. Iar când acesta se întoarce și le cere ajutorul pentru a construi un pod peste un râu,  Clay, unul dintre frați, acceptă, hotărând de fapt să construiască o punte între copii și tatăl lor, între trecut și viitor - o punte peste greșeli știute și neștiute, pentru iertare și pentru împăcare.

 

„Super food pentru toata familia” - Noua carte despre super-alimente a lui Jamie Oliver

Noua carte de bucate a lui Jamie Oliver, „Super food pentru toată familia” duce mai departe filosofia din spatele primului său volum despre super-alimente, „Super food în fiecare zi”, promovând de data aceasta mâncatul sănătos pentru toată familia.

Adaugă ceva nou în rândul preparatelor preferate ale familiei tale și mărește-ți repertoriul de rețete cu bucate bogate din punct de vedere nutrițional, dar și gustoase – transformă-ți meniul săptămânal într-un motiv de bucurie.

Strecoară câteva legume în plus la mesele din familie cu o porție de macaroane cu brânză și dovleac. Bucură-te de o cină ireproșabilă cu fajitas de pui, vinete, ardei gras și sos picant. Când ai nevoie să pregătești o masă fără pretenții, încearcă degețelele din piept de pui sau pastele cu pesto. Ori poate vrei să fii prevăzător cu niște crochete-gigant sau nuggets de pui care pot fi ținute în congelator. Poți folosi în moduri noi și neașteptate ingrediente pe care familia ta deja le îndrăgește: de exemplu chiftele de pește și cartofi dulci sau un porridge de ciocolată.

Fiecare rețetă este testată și gustată, conține informații nutriționale ușor de înțeles, inclusiv cantitatea de legume și fructe, pe lângă ultimul capitol, care este plin de sfaturi valoroase: de la cum să gătești alături de cei mici, la cum să îi mulțumești pe cei pretențioși, cum să ai o digestie mai bună, importanța fibrelor, cum să faci economii și, desigur, cum să introduci în dieta familiei tale ingrediente mai sănătoase.

×