x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Puţin thriller

Puţin thriller

de Sebastian S. Eduard    |    21 Dec 2010   •   23:00
Puţin thriller

Hoţul de trupuri
Londra, 1826. Gabriel Swift studiază cu Edwin Poll, cel mai mare anato­mist londonez. Atras în jo­curile lui Lucan, adversarul maestrului său şi temut profanator de mor­minte, stăpânul ab­solut al comer­ţului cu ca­davre, tâ­nă­rul de­ca­de şi ajunge să cu­noas­că vio­lenţa şi dep­ra­varea lumii interlope, în care – va des­co­peri – a lua viaţa cuiva este incre­dibil de uşor. După zece ani, un cu totul alt om predă lec­ţii de desen în colonia australiană de deţi­nuţi New South Wa­les şi, în timpul liber, pictează păsări. Când se îndră­gosteşte de una dintre elevele sale, înţelege că nimeni nu poate scăpa de trecut şi că, adesea, cele mai îngrozitoare temniţe sunt cele în care ne zidim singuri. Un thriller gotic captivant, o evocare a at­mosferei încărcate de mister din Londra victoriană şi totodată povestea emoţionantă a unui destin marcat de brutalitatea unei lumi în care totul este de vânzare. Dickens s-ar fi simţit aici ca acasă.

Legea conspiraţiei
Un plan diabolic, gata să zguduie lumea şi foarte puţin timp pentru a-l opri. Jonathan Ransom, alpinist de clasă mondială şi chirurg experimentat, schia­ză împreună cu frumoasa sa soţie Emma în înzăpeziţii Alpi Elveţieni. O furtună de zăpadă se porneşte ca din senin, Emma se accidentează grav şi moare în adâncurile unei cre­vase. Douăzeci şi patru de ore mai târziu, Jo­nathan primeşte un plic adre­sat soţiei sale, în care găseşte două bilete de bagaje. Atacat în mod inexplicabil de Po­liţia elveţiană  şi obligat să fugă, Jona­than se tre­zeşte din­tr-o dată ur­mă­­rit internaţional şi ţinta unui asasin misterios. Pas cu pas, el este prins tot mai adânc într-o lume a tero­rismului global, o lu­me în care nimeni nu este cine pare şi unde sco­pul scuză mijloacele. Singura lui şansă de supra­vieţuire depinde de descoperirea crudului adevăr legat de viaţa secretă a soţiei sale.

Semnale editoriale
Secolul al XVII-lea – Ed. Rao.  Secolul al XVII-lea, secol al triumfului Barocului european, ne este prezentat prin intermediul te­melor şi concep­telor-cheie, al centrelor de maximă importanţă şi al artiştilor principali. Explicaţiile sintetice, studiul iconografic aprofundat, selecţia evident internaţională oferă o privire panoramică complexă şi documentată asupra unui secol care a fost martorul creaţiei artistice a unor genii de talia lui Bernini, Caravaggio, Rembrandt sau Vermeer.

Dragostea nu-i de mine – Ed. Allfa. Monica este cea mai feri­cită femeie din lume: marea dragoste şi alte scenarii de un romantism incurabil au devenit brusc realitate. La un zbor de avion distanţă, în Scoţia, o aşteaptă logodnicul îndrăgostit până-n vârful urechilor, cartea îi va fi lansată cu surle şi trâmbiţe, iar o carieră promiţătoare i se aşterne în faţă. Însă aterizarea nu este atât de lină pe cât ne-am fi aşteptat. O fostă soţie, superbă şi controversată, şi un fost iubit, perfect şi în sfârşit liber, bântuie minţile protagoniştilor. Când lumea ei de basm este pe cale să se destrame, Monica trebuie să ia o hotărâre care va schimba totul…

Un viitor strălucit –Ed. Leda. Elena, tânăra româncă născută în Basarabia, întâlneşte, la un bal, un bărbat de care se îndră­gosteşte cu pasiune şi cu care se mă­rită, reali­zându-şi visul: acela de a părăsi România comunistă a lui Ceauşescu şi de a emigra în SUA. Devine americancă, iar de acum se va numi Helen. A rupt toatelegăturile cu trecutul, dar viitorul nu este nici el perfect. Se confruntă acum cu o realitate pe care nu o poate stăpâni: pe lângă boala şi depresia soţului, independenţa unui fiu pentru care ea a sacrificat totul şi care se căsătoreşte cu o franţuzoaică, în ciuda opoziţiei părinţilor...

×
Subiecte în articol: arte carte