x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Raftul Denisei

Raftul Denisei

de Sebastian S. Eduard    |    15 Mar 2009   •   00:00

Ultimele două apariţii din colecţia Raftul Denisei sunt "Viaţa amoroasă" (Zeruya Shalev) şi "Cum vrea Dumnezeu" (Niccolň Ammaniti).
 



Viaţa amoroasă

Best-seller internaţional, tradus în peste 25 de ţări şi ecranizat în 2007 (Germania), în regia Mariei Schrader, cu Netta Gari şi Rade Serbedzija în rolurile principale, volumul de faţă a fost distins cu Premiul Asociaţiei Editorilor (Israel, 1997) şi inclus în prestigioasa listă Der Spiegel a celor mai bune romane din ultimii 40 de ani. "Romanul Zeruyei Shalev este absolut singular", scrie Die Welt. "El va supravieţui oricărei mode literare prin rafinamentul cu care descrie sentimente contradictorii şi prin curajul de a vorbi despre lucrurile esenţiale."


Cum vrea Dumnezeu

Cărţile lui Niccolň Ammaniti sunt traduse în 44 de ţări. Romanul "Cum vrea Dumnezeu" a primit în 2007 Premiul Strega. Universul copilăriei este departe de a fi idilic în romanul lui Niccolň Ammaniti: lumea brutală a adulţilor marginali dă naştere unor frământări atroce în sufletul fragil al celor mici. Cruzimea observaţiei se îmbină cu adânca înţelegere omenească, iar în povestea lui Rino, tatăl, şi a copilului Cristiano eşecul cel mai dureros lasă întotdeauna loc unei raze de speranţă.

×
Subiecte în articol: carte