x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte „REEDUCAREA DE LA AIUD”. Ultimul poet supraviețuitor de la Aiud și-a povestit calvarul

„REEDUCAREA DE LA AIUD”. Ultimul poet supraviețuitor de la Aiud și-a povestit calvarul

09 Iul 2018   •   02:13
„REEDUCAREA DE LA AIUD”. Ultimul poet supraviețuitor de la Aiud și-a povestit calvarul

Demostene Andronescu a lansat, ieri, la Pitești, volumul „Reeducarea de la Aiud”, în care evocă momentele de groază din pușcăria comunistă.

Carte lui Demostene Andronescu , „Reeducarea de la Aiud” este cea mai bună radiografie a perfidei reeducări ideologice din Penitenciarul Aiud, cavoul intelectualității româneşti.

Lansarea de carte s-a desfășurat la Memorialul Închisoarea Pitești, un alt fost centru de reeducare din perioada comunistă. Aici, Demostene Andronescu, a povestit cum a reuşit să iasă viu şi lucid din cei 12 ani de închisoare politică.

Memorialul Închisoarea Piteşti este, conform Wikipedia, fostul penitenciar Pitești, renumit pentru așa-zisele încercări de „reeducare”, efectuate sub autorizația autorităților comuniste în perioada anilor 1949-1952, cunoscute și sub denumirea Experimentul Pitești sau Fenomenul Pitești.

Cei prezenți au putut să asculte „pe viu” experiențele extreme prin care a trecut acesta unul dintre cei mai cunoscuți supraviețuitori ai detenției politice din perioada comunistă. Astfel...............

Citește ai mult despre ULTIMUL SUPRAVIEȚUITOR DIN ÎNCHISOAREA COMUNISTĂ DE LA AIUD

×