x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte ROYAL GROUP / "România, spiritualitate şi cultură"

ROYAL GROUP / "România, spiritualitate şi cultură"

de Sebastian S. Eduard    |    07 Dec 2008   •   00:00
ROYAL GROUP / "România, spiritualitate şi cultură"

Un album de o inestimabilă valoare, cu fotografii minunate şi text în trei limbi, apare la Royal Group.



Mănăstiri şi  biserici româneşti

Peste 200 de pagini, circa 200 de fotografii, text în limbile română, franceză şi engleză, condiţii de editare într-adevăr deosebite – iată numai câteva atribute ale albumului "România, spiritualitate şi cultură", apărut la Casa de Editură Royal Group. De fapt, editura nu se află la prima experienţă de acest fel, după ce anul trecut a mai scos un album asemănător, dedicat României, care s-a bucurat de apreciere.

UNICITATE. Albumul de faţă, unic prin idee şi concepţie, reali­zat de Dna pr. Getta Marculescu, care a asigurat şi prezentarea artistică, alături de dl pr. dr Pe­tre Baron (autorul textului), este o împletire de spiri­tualitate şi cultură, reamintind că "Biserica a fost mama spirituală a poporului român" (Mihai Eminescu) şi leagăn de cultură prin aşe­ză­min­tele sale.

Volumul este împărţit în şap­te mari capitole care se referă, pe rând la schituri, mănăstirile din Moldova şi Bucovina, cele din Mun­tenia, Oltenia şi zona Bu­cu­reştiului, mănăstirile din Dobrogea, din Maramureş sau alte lăcaşuri de cult din oraşe – reprezentând diversitatea celorlalte culte prezente pe teritoriul României.

Volumul prezent apare, de altfel, cu sprijinul părintelui Arhimandrit Levrenţie Gata, stareţul Mănăstirii Căldăruşani, şi se bucură de binecuvântarea Patriarhului României, PF Daniel: "Felicitări şi binecuvântări pentru frumoasa şi folositoarea lucrare misionară realizată cu dăruire, pricepere şi bucurie!".

×
Subiecte în articol: carte