x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Să bucătărim!

Să bucătărim!

05 Dec 2012   •   22:26
Să bucătărim!

Se fac show-urei la televizor, se scriu cărţi, se nasc vedete. Clară că arta culinară are din ce în ce mai mulţi adepţi şi în România. Aşa că vă propunem un nou volum. “Găteşte cu pasiune” (Nigella Lawson) a apărut recent la Editura Litera.
Cartea include 190 de reţete ilustrate, uşor de preparat, simple şi ieftine, pentru orice ocazie: 60 de reţete expres, ce pot fi realizate în mai puţin de 30 de minute, reţete elaborate, pentru weekenduri şi ocazii speciale, sau prăjituri şi fursecuri irezistibile – o vei găsi, cu siguranţă, pe cea de care ai nevoie. Vei descoperi plăcerea de a găti în ritmul tradiţional al bucătăriei, preparând reţete delicioase, ce îţi vor face viaţa mai puţin complicată şi mai plăcută.

“Cotlete de miel cu coacăze roşii şi mentă”, “Supă vietnameză cu carnede porc şi tăiţei”, “Lasagna mexicană cu salsa de avocado”, “Somon culămâie şi cuşcuş cu roşii cherry”, “Minestrone”, “Creveţi japonezi”, “RisottoBolognese”, “Friptură pentru o cină romantică”, “Tartă cu ciocolatăşi aromă de limetă”, “Tiramisu Frangelico”, “Tort cu cafea şi nuci” – iată numai câteva exemple propuse de celebra Nigella Lawson.

Cine este autoarea?
Nigella Lawson este o autoare britanică de cărţi culinare, jurnalistă şi gazda unor emisiuni de profil de succes difuzate în Marea Britanie, SUA şi numeroase alte ţări. De aceeaşi autoare: How To Eat (1998), How To Be A Domestic Goddess (2000, British Book Award 2001), Nigella Bites (2001, WHSSmith Award 2002), Forever Summer (2002), Feast (2004), Nigella Express (2007, peste 1 milion de exemplare vândute), Nigella Christmas (2008).

Semnale editoriale
Minighid de comportament investiţional ■ Publica.
Volumul o să vă călăuzească într-un tur organizat de inspectare a celor mai des întâlnite provocări comportamentale şi capcane mentale pe care le întâmpină investitorii, oferindu-vă şi strategiile necesare pentru a elimina aceste particularităţi înnăscute. Pe parcurs, vom vedea cum au abordat unii dintre cei mai buni investitori din lume prejudecăţile comportamentale care trag în jos randamentul investiţiilor...

Ghidul complet de îngrijire al nou-născutului ■ Paralela 45. În acest volum Simone Cave, scriitor-nutriţionist şi Dr. Caroline Fertleman, pediatru, explică schimbările prin care trece copilul tău în primele şase luni de viaţă. Fiecare capitol analizează dezvoltarea bebeluşului tău pe parcursul unei săptămâni, şi este împărţit în secţiuni în care este vorba despre cât timp ar trebui să doarmă, ori să plângă, cât de des ar trebui să mănânce şi cât de multe scutece vei schimba...

Gesturile care vă vor schimba viaţa  ■ Litera.  În această biblie a programării neurogestuale (PNG), autorul prezintă o metodă inedită, ce vă va învăţa cum să vă controlaţi gesturile pentru a vă schimba viaţa.În plus, PNG are efecte în îmvăţarea accelerată de informaţii, precum şi efecte de întinerire, redând tonusul muscular şi strălucirea trăsăturilor faciale.

×