x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnal

Semnal

21 Mai 2006   •   00:00

In saptamana care a trecut, Humanitas a lansat colectia Raftul Denisei. Va prezentam trei dintre volumele acestei colectii, semnate Isabel Allende.

Fiica norocului

Comparata adesea cu Marquez, scriitoarea chiliana Isabel Allende este o povestitoare fabuloasa ale carei carti, traduse in 30 de limbi, se vand in milioane de exemplare si au devenit bestseller-uri pe patru continente. In "Fiica norocului", Allende proiecteaza lumea interioara a unei femei foarte puternice, pentru care romantismul este un ingredient nelipsit al vietii.

Zorro - Incepe legenda Personajul Zorro este probabil cel mai faimos alter ego imaginat in literatura lumii. Romanul lui Isabel Allende ne ofera cea mai noua versiune a personajului, surpins inainte de a incepe legenda: tanarul Zorro incearca sa-si gaseasca rostul in lume, pe harta miscatoare a unui teritoriu metis.

Casa spiritelor

Distins cu numeroase premii literare, romanul a fost adaptat pentru marele ecran in 1993, in regia lui Billie August, cu o distributie de exceptie: Meryl Streep, Winona Ryder, Jeremy Irons, Glenn Close, Vanessa Redgrave si Antonio Banderas. Un roman care i-a facut pe cei de la New York Times sa spuna ca "Allende devine prima femeie care se alatura clubului, pana acum exclusiv masculin, al marilor autori latino-americani".
×
Subiecte în articol: carte