x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnal

Semnal

de Sebastian S. Eduard    |    03 Dec 2006   •   00:00

Lectura-lectura, dar ne propunem sa ne mai si amuzam. Asa ca ce ziceti de doua titluri din colectia Editurii Humanitas "Rasul lumii"?

Lectura-lectura, dar ne propunem sa ne mai si amuzam. Asa ca ce ziceti de doua titluri din colectia Editurii Humanitas "Rasul lumii"?

White City Blue
Asemeni lui Nick Hornby si Tony Parsons, Tim Lott da cuvantul unei generatii de barbati care-si descopera sinele emotional. In White City Blue, el face o analiza incisiva si necrutatoare a psihologiei masculine, urmarind cu umor sardonic, compasiune si intelepciune evolutia prieteniei dintre Frankie Blue, Colin, Nodge si Tony, fosti colegi de scoala ajunsi la maturitate. Zeflemeaua, berea, drogurile, bravura si nostalgia dupa Ziua lor Perfecta, 14 august 1984, zi de vacanta plina de soare si promisiuni, pe care isi propun s-o comemoreze in fiecare an, regulile rivalitatii si senzualitatii, toata tesatura fragila, care-i unea altadata, isi pierde din consistenta si devine irelevanta.

Codul Da Vino
Uciderea unui custode pe nume Gordon Sanitaire intr-o biblioteca din Bruxelles alerteaza confreriile oculte si autoritatile care picoteau blajin. Omenirea pare amenintata de un nou pericol devastator. Diversi temerari isi iau inima-n dinti si lumea-n cap ca sa inceapa cautarea. Ce cauta cu totii? O legendara cheie de bolta care se cheama Müre-de-Paume si care-i inlesneste gasitorului accesul la secrete formidabile. E adevarat, unii dintre combatanti au niste nume conspirative de tot rasul: Bufnita Cafenie, Prezervativ, Nevastuica. Ati inteles - o hiperparodie dupa Codul lui Da Vinci...
Thriller - Detectivul Jackson
Kate Atkinson a lansat in luna octombrie a acestui an un nou roman plin de intrigi, suspans si detectivi. Intitulat "One Good Turn", romanul il are ca protagonist pe detectivul Jackson Brodie. Pe parcursul actiunii, detectivul Brodie va interactiona cu un comedian, o rusoaica, un scriitor si o femeie detectiv. Fiecare dintre aceste personaje are un secret, pe care Brodie trebuie sa il descifereze. Nascuta in York, in anul 1951, scriitoarea Kate Atkinson a debutat cu romanul "Behind the Scenes at the Museum" (1995) - cu care a obtinut un prestigios Premiu Whitbread la categoria "Cartea Anului". Au urmat noi volume reusite, precum: "Abandonment", "Emotionally Weird", "Not the End of the World" si best-seller-ul "Case Histories". (Miruna Nicolae)
The best - Carti in top: beletristica
Top Titlu Autor Editura
1 JURNALUL UNUI MAG PAULO COELHO HUMANITAS
2 GHIDUL NESIMTITULUI RADU PARASCHIVESCU HUMANITAS
3 DE CE IUBIM FEMEILE MIRCEA CARTARESCU HUMANITAS
4 MOBILUL STEPHEN KING NEMIRA
5 UNDE ESTI MARK LEVY TREI

Clasamentul "Carti in top: beletristica" este alcatuit pe baza vanzarilor in reteaua Diverta.

×
Subiecte în articol: carte