x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnal editorial

Semnal editorial

30 Apr 2006   •   00:00

Daca tot a trecut Pastele, va facem cunostinta cu cateva... bucatele. Doamnelor si mai ales domnilor: literatura erotica.

Emmanuelle. Lectia barbatului


Cartea tocmai s-a lansat in aceasta saptamana, in cadrul colectiei Eroscop a Editurii Trei. Nu va povestim, nici nu va dam desene. Editorul roman crede ca volumul depaseste ecranizarile din anii ’70, iar autoarea, Emmanuelle Arsan, ca "Erotismul nu este excesul placerii, ci placerea excesului". Va dorim excese placute!

Amorurile unui print


"Amorurile unui print" (Biblioteca erotica, Editura Paralela 45) constituie capodopera lui Apollinaire, care in acest nu foarte intins roman isi marturiseste in mod limpede fantasmele erotice. O gramada de ispravi sexuale ale printului Vibescu, plecat din Micul catre Marele si adevaratul Paris al placerilor...

Trage-mi-o


Celebra astazi, scriitoarea in varsta de 36 de ani - careia ii place sa scrie prin baruri - a debutat in urma cu zece ani, chiar cu acest roman. Catalogata de unii drept fantezie punk, cartea a stat la baza unui film produs in Marea Britanie si interzis in Franta. Cuplul protagonist, format de doua prostituate, va poate aminti de Quentin Tarantino. Un roman Virginie Despentes, o bomba a mediului literar, un roman-hit.
×
Subiecte în articol: carte