x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    27 Sep 2009   •   00:00
Semnale editoriale

• Mossad, mit şi realitate • Bond, James Bond • Băieţii în negru


Mossad, mit şi realitate
5247-102635-291.jpg
Lucrarea reprezintă un rezumat al ultimilor 55 de ani din istoria „Institutului de Inteligenţă şi Operaţiuni speciale", dar şi din istoria Israelului în ceea ce priveşte relaţiile explozive şi periculoase cu vecinii arabi. Din 1951, Mossadul, cunoscut ca „Institutul", s-a transformat într-unul dintre cele mai renumite servicii de spionaj din lume. Undeva între mit şi realitate, el a reuşit să păstreze acea aură de mister...






 Bond, James Bond
5247-102636-292.jpgMi6, cartea semnată Eric Frattini, vine să comple­teze colecţia deja cunoscută Studii de Securitate. Structurarea pe întrebări şi răspunsuri la obiect a cărţii lui Frattini, derularea informaţiilor în ritm alert şi exactitatea cu care sunt precizate detalii ale istoriei Mi6 transformă această lucrare într-o gaură de cheie prin care putem „spiona" în linişte unul dintre cele mai importante servicii secrete din lume.

 

 

Băieţii în negru

5247-102637-293.jpg Timp de aproape şase decade, CIA, cunoscută sub numele de „Compania", a des­fă­şu­rat una dintre cele mai im­por­tan­te munci, pe în­treaga pla­netă. Din Chile pâ­nă în Vietnam, din Con­go până în Uruguay, din Cambodgia până în Re­pu­blica Do­minicană, din Viena până la Uniunea So­vietică. Un ghid practic şi exhaustiv, cu mai mult de 600 de întrebări şi răspunsuri care vă vor descoperi lumea secretă a agenţiei.

×
Subiecte în articol: carte