x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    11 Oct 2009   •   00:00
Semnale editoriale

• Despre canadieni • Despre elveţieni • Despre italieni




5279-103442-carti1copy.jpgDespre canadieni

Canadienii sunt atât de corecţi, încât se spune că un hoţ din partea de sud a Columbiei Britanice a intrat într-un magazin şi, după ce a aşteptat răbdător la rând, l-a informat politicos pe vânzător că şi-a uitat arma acasă, dar că se va întoarce în jumătate de oră, ca să-l jefuiască. Poliţia, sosită pentru a-l aresta, a declarat că omul nu numai că şi-a respectat promisiunea, dar a fost şi punctual.






5279-103443-carti3.jpgDespre elveţieni
Traversarea străzii în Elveţia este o operaţiune riscantă. Toţi pietonii elveţieni care traversează au o trăsătură comună: se mişcă de două ori mai încet decât în mod obişnuit şi rar aruncă o privire în lateral maşinilor care au oprit să îi aştepte. Autorităţile au lansat chiar şi o campanie pentru a convinge cele două părţi să stabilească un contact vizual - preferabil contactul dintre bara de protecţie şi picior.






5279-103440-carti.jpgDespre italieni

Legile italiene ar fi perfecte în lipsa italienilor, care le acordă prea puţină atenţie. Spre exemplu, deşi centura de siguranţă este obligatorie, puţini o folosesc, iar în unele regiuni se bucură de mare succes tricourile imprimate cu o centură de siguranţă. Italienii cred cu convingere că, în realitate, toţi se comportă ca ei şi sunt la fel de corupţi ca ei, doar că uneori sunt ceva mai deştepţi şi nu-i prinde nimeni.

×
Subiecte în articol: carte