x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    30 Oct 2009   •   00:00
Semnale editoriale

• Fiecare femeie este un roman: Humanitas • Codul haosului: Corint Jr • Ţi-am plătit-o: Polirom



5340-105307-32_35tv47.jpgFiecare femeie este un roman
Humanitas. Mitomane, aventuriere, subversive, tandre, crude, pasionale... Un elogiu adus de Alexandre Jardin femeilor care, într-o formă sau alta, i-au făcut educaţia sentimentală. O galerie impresionantă şi diversă: mama - care domină ansamblul, o învăţătoare, o profesoară de matematică, o vecină, o autostopistă, o editoare, iubite de o noapte...
Nu-i rămâne decât să înveţe de la ele plăcerea, curajul, fericirea. Deoarece fiecare femeie este un roman.



5340-105308-32_35tv48.jpgCodul haosului
Corint Jr. Tătal lui Matt, un eminent arheolog, a dispărut. El i-a lăsat băiatului doar un mesaj criptic şi câteva instrucţiuni bizare - indicii care îi călăuzesc paşii în căutarea unei comori. Curând, Matt traversează continente, descifrează coduri - urmărit de duşmani monstruoşi. Dacă vrea să-şi mai revadă tatăl, Matt trebuie să descopere primul comoara. Toate drumurile par să-l conducă în acelaşi loc - o piramidă magnifică, ascunsă în jungla peruviană. Lumea încă nu este pregătită pentru ceea ce Matt este pe cale să descopere - un secret care va rescrie cărţile de istorie şi va dezvălui cel mai măreţ mister posibil: Atlantida.


5340-105309-32_35tv49.jpgŢi-am plătit-o
Polirom. Pornind de la triunghiul clasic, un soţ, o nevastă şi o amantă, intriga romanului dezvoltă un plan absolut uluitor de răzbunare. James, soţul, este medic veterinar, cu un cabinet la Londra şi unul la ţară, având astfel acoperirea perfectă să ducă o viaţă dublă. Şi, deşi nu avea nici pe departe asemenea intenţii, exact aşa s-a întâmplat. Are o soţie şi un copil în capitală şi o amantă draguţă într-un orăşel mic din îm-prejurimi. Însă, când cele două află întâmplător una de cealaltă, încercaţi să vă imaginaţi urmarea.

×
Subiecte în articol: carte