x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    08 Noi 2009   •   00:00
Semnale editoriale

• James Patterson: Procesul secolului • Kathy Reichs: Un caz cu surprize • Fernando Savater: Poruncile rămân


5356-106007-ascunselea.jpgJames Patterson: Procesul secolului

E procesul secolului, care a electrizat o lume întreagă. Şi aceasta nu doar datorită acuzatei, Maggie, femeia ale cărei cântece au fermecat lumea. Nu doar pentru că Will Shepherd, victima, este cel mai valoros şi mai frumos fotbalist al tuturor timpurilor. Ci mai ales pentru că toţi sunt convinşi că Maggie nu a ucis doar un soţ, ci doi, şi pentru că în lumea lui Maggie nici viaţa şi nici moartea nu mai sunt ceea ce par a fi.

 

 

5356-106008-oase.jpgKathy Reichs: Un caz cu surprize
Temperance Brennan, antropolog criminalist, trebuie să rezolve un caz plin de surprize. Ea este solicitată să interpreteze rănile unui bărbat care a fost împuşcat în cap, dar, în timp ce încearcă să-şi dea seama de tiparul fracturilor, un personaj necunoscut îi înmânează o fotografie a unui schelet, spunându-i că aceasta conţine răspunsul la întrebarea privind autorul crimei. Indiciile o duc până în ţara Sfântă.

 

 

 

5356-106009-porunci.jpgFernando Savater: Poruncile rămân
Fernando Savater, unul dintre cei mai originali şi curajoşi filosofi contemporani, propune o relectură neortodoxă a celor zece porunci, din perspectiva modului în care sunt privite acum. Aceasta se opreşte asupra fiecărei porunci în parte, dintr-o perspectivă polemică, păstrându-se mereu însă tonul interogativ al filosofiei. Fiecare "studiu de caz" este precedat de o "luare la întrebări" sau la rost a divinităţii...

×
Subiecte în articol: carte