x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    10 Ian 2010   •   00:00
Semnale editoriale

Dumnezeu, sânge, bani • Mitul socieţătii secrete • Conspiraţii sub stele

5490-110758-1_opusdei.jpgDumnezeu, sânge, bani
Întemeiată în Spania în 1928, organizaţia catolică cunoscută sub numele de Opus Dei s-a transformat dintr-o grupare de mici proporţii într-una dintre cele mai mari organizaţii din lume, cu un sediu de zeci de milioane de dolari în New York şi mai multe reprezentanţe în întreaga lume. Cartea descrie această transformare şi povesteşte viaţa fondatorului Opus Dei, părintele José María Escrivá.

 

 

 

5490-110759-2_iluminati.jpgMitul socieţătii secrete
Ce anume îi leagă pe preşedintele din se-colul al XVIII-lea al Universităţii Yale, pe un simpatizant nazist din perioada interbelică, pe un anticomunist înfocat din perioada lui McCarthy şi pe fostul editor al revistei Playboy? Ce legătură există între originile Revoluţiei Franceze, asasinarea familiei Romanov şi desenul de pe bancnota de un dolar? Răspunsul în "Illuminati".

 

 

 

5490-110760-3_cursa.jpgConspiraţii sub stele
La 4 octombrie 1957, convingerea SUA că reprezintă cea mai avansată naţiune din punct de vedere tehnologic a fost spulberată de lansarea primului satelit sovietic. Întrebat de ce ruşii învinseseră SUA, preşedintele Eisenhower a atribuit victoria faptului că, în 1945, sovieticii capturaseră toţi oamenii de ştiinţă germani, specializaţi în domeniul rachetelor.

×
Subiecte în articol: carte