x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte SPIOANA lui HITLER în România era verișoara lui Himmler. Află ce misiune avea

SPIOANA lui HITLER în România era verișoara lui Himmler. Află ce misiune avea

19 Iun 2017   •   21:40
SPIOANA lui HITLER în România era verișoara lui Himmler. Află ce misiune avea

Într-o perioadă în care teoria conspirației aprinde din ce în ce mai mult imaginația oamenilor, poveștile cu spioni sunt la mare modă.

Astăzi, vă aducem în atenție una cât se poate de reală, care a afecat înalta societate bucureșteană în timpul celui de-al doilea război mondial.
Edit von Coler provenea dintr-o veche familie prusacă, fiind fiica renumitului sculptor Fritz Heinemann.

După despărțirea părinților săi, pe când Edit avea 12 ani, ea s-a apropiat de verișoara sa, Margarete (Marga), soția lui Heinrich Himmler. La 22 de ani, Edit s-a măritat cu ofițerul Ulrich von Coler, dobândind titlul de noblețe.

La scurt timp după nuntă, ea a născut o fată, Jutta, iar la vârsta de 27 de ani a obținut titlul de doctor în agronomie și științele naturii.

Spioană la nivel înalt

În anul 1930, Edit von Coler a intrat în Partidul Național-Socialist, iar în 1935 a ajuns să ocupe, la recomandarea lui Himmler, postul de şef al biroului de presă străină din Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei din Germania.

Edit s-a remarcat prin ușurința cu care învăța limbile străine și farmecul său personal, deși nu avea o frumusețe, așa că Himmler a decis s-o folosească pe plan extern, în spionaj și ca agent de influență. Edit a învățat limba română și a ajuns pentru prima dată în România în mai 1938.

Ea a avut misiunea de a................

Citește mai departe AICI

×