x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Thriller hispanic

Thriller hispanic

14 Iun 2009   •   00:00
Thriller hispanic

Colecţia "Raftul Denisei" îl publică pe Pablo Tusset, autor deja tradus în 15 ţări. Roman poliţist cu tentă de Twin Peaks, pentru cei care savurează genul.

Într-o istorie în acelaşi timp brutală şi de o tandreţe deconcertantă, Pablo Tusset îşi poartă cititorii pe cărările pline de riscuri ale realităţii, în care aluziile culturale îşi află noi semnificaţii. Într-o tramă poliţistă se ascunde un roman de dragoste şi o fabulă despre Bine şi Rău.

Ultimul caz al comisarului Pujol, aflat în pragul pensionării, depăşeşte până şi imaginaţia unui poliţist cu experienţă, obişnuit cu ororile: într-un ciudat sat catalan de munte este găsit cadavrul mutilat al unei femei. Dar mutilarea respectă, cu o minuţie perversă, regulile tranşării animalelor din abatorul în jurul căruia gravitează viaţa sătenilor, iar între buzele victimei există un bilet cu un mesaj lugubru: "În numele porcului".

Aproape toţi bărbaţii din Horlá devin suspecţi, aşa că, pentru poliţie, ancheta nu poate fi soluţionată decât prin infiltrarea unui detectiv sub acoperire. Acesta este Tomás (sau T), care, cu inima frântă după o idilă nefericită la New York, se oferă voluntar. Comisarul Pujol nu bănuieşte însă ce se ascunde în spatele dezamăgirilor din dragoste şi singurătăţii lui T...

×
Subiecte în articol: carte