x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Thriller religios

Thriller religios

de Sebastian S. Eduard    |    27 Iul 2008   •   00:00
Thriller religios

EDITURA RAO  ●  "Al treilea secret"
Încă un thriller "bine documentat" în care acţiunea se împleteşte cu fantezia şi speculaţiile mistice. Autor: deja celebrul Steve Berry.



EDITURA RAO  ●  "Al treilea secret"
Încă un thriller "bine documentat" în care acţiunea se împleteşte cu fantezia şi speculaţiile mistice. Autor: deja celebrul Steve Berry.

Literatura nu mai este ce a fost după Codul lui Da Vinci. Un truism argumentat şi de noul roman al lui Steve Berry. Autorul care a publicat la Editura Rao nu mai puţin de trei romane – "Camera de Cihlimbar", "Profeţia familiei Romanov" şi "Moştenirea templierilor" – vine acum cu un al patrulea volum: "Al treilea secret"

SECRETUL. Care este secretul care va şoca lumea? Viziuni ale Fecioarei Maria, documente secrete şi jocuri politice la cele mai înalte niveluri ale Bisericii Catolice – sînt doar cîteva elemente pe care Steve Berry le combină cu măiestrie într-un nou thriller bine documentat.

În 1917, Fecioara Maria s-a arătat în faţa a trei copii la Fatima, în Portugalia, împărtăşindu-i trei secrete micuţei Lucia. Două dintre ele au fost dezvăluite imediat, al treilea i-a fost spus de-abia în 1960 Papei Ioan al XXIII-lea şi a fost făcut public de Papa Ioan Paul al II-lea în 2000... sau nu? Căci monseniorul Colin Michener, secretarul lui Clement al XV-lea şi succesorul din roman al lui Ioan Paul al II-lea, are motive să se îndoiască de acurateţea versiunii publice a secretului. Înainte de inexplicabila lui sinucidere, Clement îl trimite pe Michener în România, în căutarea părintelui Tibor, cel care a tradus al treilea secret pentru Papa Ioan al XXIII-lea şi care s-ar putea să deţină cheia întregului mister.

"Conexiunile religioase din Codul lui da Vinci pălesc în comparaţie cu cele din «Al treilea secret»... Berry ridică ştacheta acestui gen de thriller" – scrie cotidianul New York Times despre acest roman.

×
Subiecte în articol: carte