x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Thriller religios

Thriller religios

de Cristiana Stamatescu    |    26 Iul 2009   •   00:00
Thriller religios

De la Da Vinci încoace, se poartă thrillerul religios. O dovedeşte încă o dată Patrick Graham.



Trebuie să recunoaştem, încă de la început, că volumul lui Graham nu face parte din mândra cohortă de duzină care a urmat codul. Nu de alta, dar "Evanghelia după Satana" a luat Prix Maison de la Presse. Februarie, 1348, Marea Ciumă. În mănăstirea-fortăreaţă Bolzano, maica stareţă Isolda de Trente s-a zidit de vie, pentru a lua cu ea în mormânt un teribil secret. Un ucigaş fără chip o urmărea în aceste locuri sfinte. 13 nopţi. 13 crime ritualice. 13 călugăriţe crucificate. De la acel apus, de când s-a înstăpânit asupra Mănăstirii Bolzano, Fiara s-a hrănit cu carnea şi cu sufletele slujitoarelor Domnului.

2006, Hattiesburg. Rachel, asistenta şerifului local, anchetează dispariţia a patru tinere. După ce dispare la rândul ei în mod misterios, Marie Parks, agent FBI cu puteri paranormale, intervine să ancheteze cazul. Specializată în cross-killers, criminali în serie care îşi schimbă des locul, Marie descoperă cadavrul mutilat al lui Rachel şi corpurile celor patru chelneriţe crucificate într-o criptă. Ucigaşul, de o cruzime metodică nemaiîntâlnită, pare a fi trimis de peste secole de Satan însuşi.

Vatican, câteva zile mai târziu...
Cardinalul Oscar Camano, liderul congregaţiei Miracolelor, realizează că cele patru tinere asasinate sunt cele trimise de el în Statele Unite pentru a ancheta valul de crime din sânul ordinului secret al Pustnicelor, însărcinat cu păzirea manuscriselor interzise ale creştinătăţii. Părintelui iezuit Carzo, cel mai bun exorcist din rândul Bisericii, îi revine sarcina de a regăsi Evanghelia pierdută în urmă cu şase se­cole: Evanghelia după Satan.

×
Subiecte în articol: carte