x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Thriller, Volumul 1: Aurul spartanilor de Clive Cussler

Thriller, Volumul 1: Aurul spartanilor de Clive Cussler

04 Iun 2012   •   14:39
Thriller, Volumul 1: Aurul spartanilor de Clive Cussler

Jurnalul National si Litera va aduc o noua colectie de autori celebri: Thriller. O colectie pe care o vei citi cu sufletul la gura: suspans, pasiune, actiune, intamplari neobisnuite cu oameni obisnuiti. Asadar, nu pierde o colectie de exceptie la un pret asemenea! Numai cu Jurnalul National poti achizitiona fiecare volum "Thriller' la doar 9,9 lei fata de 19,9 lei, pretul din librarii!


O comoara pierduta de secole... un milionar urmandu-si destinul... Sam si Remi Fargo sunt pe cale sa descopere misterul amandurora. In anul 1800, traversand cu armata Alpii Pennini, Napoleon descopera intamplator o comoara pierduta in razboaiele greco-persane. Neputand sa o transporte, ii marcheaza locul pe o harta cifrata pe etichetele a douasprezece sticle de vin rar. Odata cu moartea lui Napoleon, comoara dispare iarasi. Pana in zilele noastre, cand sotii Sam si Remi Fargo, vanatori de comori, gasesc in mlastinile din Maryland un submarin german din al Doilea Razboi Mondial. Inauntru - surpriza! - o sticla din colectia lui Napoleon. Fascinati, cei doi se decid sa le caute si pe celelalte. Dar nu sunt singurii pe urmele comorii. Hadeon Bondaruk, un milionar jumatate rus, jumatate persan, vrea tezaurul, cu orice pret. Un thriller care te tine cu sufletul la gura, o noua serie de aventuri, de la maestrul suspansului, Clive Cussler!

Clive Cussler
Marele maestru al romanului american de actiune si aventuri, a copilarit in Alhambra, California. A studiat la Colegiul Pasadena City timp de doi ani, dupa care s-a inrolat in trupele de Aviatie pe timpul Razboiului din Coreea, unde a lucrat ca mecanic de avion si inginer de zbor in cadrul Serviciului de Transport Aerian al Armatei. Dupa liberare, a devenit copywriter si apoi director de creatie pentru doua mari agentii de publicitate. La acea vreme, el a scris si a produs reclame pentru radio si televiziune care au castigat numeroase premii internationale, dintre care unul la Festivalul de Film de la Cannes. Cussler a inceput sa scrie in 1965 si a publicat primul sau roman cu Dirk Pitt in 1973, intitulat The Mediteranean Caper. Prima lucrare de non-fictiune, “The Sea Hunters', a fost lansata in 1996. Datorita acestei lucrari, Consiliul Guvernatorilor Colegiului de Marina de la Universitatea de Stat din New York a considerat The Sea Hunters a fi o teza de doctorat si i-a acordat lui Cussler titlul de Doctor in Filosofie in luna Mai a anului 1997. A fost prima data de la fondarea Colegiului in anul 1874 cand s-a acordat drept rasplata un astfel de titlu.

Renumit colectionar de automobile clasice, Cussler detine 85 de exemplare frumoase cu design interior lucrat manual, dar si automobile decapotabile din anii '50 lucrate in serie. Ele sunt adapostite in apropierea localitatii Golden, Colorado. In prezent, Cussler isi imparte timpul intre muntii din Colorado si deserturile din Arizona.
Cartile lui Cussler sunt publicate in peste patruzeci de limbi, in mai bine de o suta de tari ale lumii.

“Aurul spartanilor este lectura obligatorie daca iti plac thrillerele cu vanatori de comori si mistere. Prima carte din Aventurile sotilor Fargo, scrisa de Cussler impreuna cu Blackwood, anunta fara urma de indoiala una dintre cele mai populare serii ale genului.' – Bookreporter

×