x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Uluitoarea poveste a celui care a fost ADEVĂRATUL PIRAT DIN CARAIBE

Uluitoarea poveste a celui care a fost ADEVĂRATUL PIRAT DIN CARAIBE

03 Mar 2018   •   10:35
Uluitoarea poveste a celui care a fost ADEVĂRATUL PIRAT DIN CARAIBE

Unul dintre cele mai „pitoreşti” personaje din istoria epocii pirateriei a fost Edward Teach, cunoscut sub numele de „Barbă Neagră”. Nu se cunosc prea multe detalii despre primii ani de viaţă.

Se născuse probabil în jurul anului 1680, la Bristol, pe atunci al doilea oraş ca mărime din Anglia, a cărui dezvoltare era legată de comerţul cu coloniile americane.

Având în vedere că ştia să scrie şi să citească (în momentul morţii avea asupra sa o scrisoare, care îi era adresată, semnată de un judecător din Carolina), istoricul american Robert Lee sugerează că originea sa era departe de a fi modestă. Undeva la începutul secolului al XVIII-lea, Teach ajunsese în Indiile de Vest, probabil la bordul unei nave ce făcea negoţ cu sclavi.

Autorul contemporan Charles Johnson, a cărui lucrare privitoare la istoria piraţilor, publicată în 1724, rămâne până astăzi cea mai importantă sursă a istoriei pirateriei, susţine că Teach luase parte la războiul de succesiune la tronul Spaniei, îmbarcat pe o navă de corsari din Jamaica....................................

Citește mai departe uluitoarea poveste a celui care a fost ADEVĂRATUL PIRAT DIN CARAIBE

×