x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Un IQ financiar mai bun

Un IQ financiar mai bun

de Sebastian S. Eduard    |    14 Iul 2011   •   21:00
Un IQ financiar mai bun

Niciodata nu e prea tarziu sa inveti, mai ales in contextul noului tip de capitalism in care traim. Nu mai e suficient sa economisesti, sa-ti platesti datoriile si sa investesti intr-un portofoliu diversificat. Si daca scolile traditionale nu predau bazele finantelor personale, poti incepe singur sa-ti extinzi cunostintele, pentru a-ti schimba viitorul. Kiyosaki prezinta cele cinci tipuri de IQ financiar, necesare fiecarei persoane care doreste sa obtina independenta financiara: Cum sa faci mai multi bani – sa afli cat valorezi cu adevarat, cine iti sunt clientii si cum sa-ti conturezi viitorul financiar; Cum sa-ti protejezi banii – sa privesti taxele ca fiind inerente vietii, alaturi de tine la bine si la rau, caci 'nu conteaza cat castigi… ci cat iti ramane'; cum sa-ti aloci banii – sa inveti cum sa traiesti pe baza unui buget, deoarece nu e suficient sa vrei un trai bun; trebuie sa-l si planifici; cum sa ai pro­fit prin efectul de levier – sa stii cum sa pui banii sa lu­creze pentru tine, aceasta fiind o abilitate cruciala; cum sa fii mai informat in plan fi­nan­ciar – sa ac­ce­lerezi procesul de im­bo­ga­tire, pe ma­sura ce asimilezi tot mai mul­te informatii.

Robert T. Kiyosaki, autorul car­tii 'Tata bo­gat, tata sarac' – bestseller international si cartea de finante personale care a ocupat primul loc timp de 2 ani la rand in topul rea­lizat de publicatia USA Today – este investitor, antreprenor si educator. Perspectivele lui asupra banilor si investitiilor depasesc cu mult intelepciunea conventionala specifica acestor domenii. Prin eforturile lui, a influentat zeci de milioane de oameni si le-a schimbat, efectiv, mentalitatea despre bani.

Semnale editoriale
Biblioteca noptii - Nemira. Plecand de la biblioteca din Alexandria, sortita pieirii, si ajungand pana la bibliotecile personale ale lui Charles Dickens, Aby Warburg ori Contele Dracula, 'Biblioteca nop­tii', o carte extrem de persona­la si in mod voit lipsita de rigurozitatea unei sistematizari, pune in lumina rolul hotarator pe care il au si trebuie sa il aiba in continuare biblio­te­cile in civilizatia noastra, ca mu­zee ale memoriei si experientei umane.

Invierea - Polirom. Este ultimul roman al lui Tolstoi, la care a lucrat cu intreruperi un deceniu intreg. Povestea este inspirata de un caz real din epoca. Pe cand isi face datoria ca jurat intr-un proces dificil, printul Nehliudov o recu­noas­te in prostituata acuzata de crima si jaf pe slujnica nevinovata de care se indragostise in adoles­cen­ta si pe care a sedus-o ceva mai tarziu. Atunci cand femeia devine victima unei erori judiciare stupide, Nehliudov nu-si mai poate urma traiul luxos si lipsit de griji si de­cide sa renunte la tot si s-o urmeze, pentru a o salva cu orice pret…

Automatul de sah - Rao. Emotionanta aventura istorica a unei legendare manevre mistificatoare! Cand consi­lierul curtii regale Wolfgang von Kempelen prezinta in 1770 curtii ha­bs­bur­gice automatul lui care juca sah, omul-masina este considerat cea mai mareata cucerire a secolului. Dar de fapt in in­teriorul masinii se ascunde un pi­tic – si acest creier omenesc se do­ve­des­te in acelasi timp mortal si mu­ri­tor. De la celula inchisorii din Ve­netia si pana la curtea imperiala de la Viena, de la palate­le ­no­bilimii din Pressburg si pana in ulitele car­tierului evreiesc – un ro­man istoric pasionant, despre o legen­dara ma­nevra mistificatoare.

×
Subiecte în articol: carte