x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Un nou Hemingway

Un nou Hemingway

06 Sep 2009   •   00:00
Un nou Hemingway

Seria de autor Ernest Hemingway se îmbogăţeşte cu un nou volum, "Adio, arme", după alte şase romane din care amintim "Fiesta", "Bătrânul şi marea" sau "Pentru cine bat clopotele".

Romanul "Adio, arme" este povestea locotenentului Henry, concentrat pe frontul italian în timpul primului război mondial, şi a pasiunii lui pentru Catherine Barkley, o soră medicală. Cei doi încep o relaţie, iar Henry este convins că nu e îndrăgostit de Catherine şi nici nu o va iubi vreodată. Pentru el, acesta e doar un joc, la fel ca bridge-ul, doar că în locul cărţilor sunt folosite cuvinte. Destul de curând, însă, jocul devine serios şi în cele din urmă Henry dezertează ca să fie împreună cu Catherine. "Hemingway nu s-a ascuns niciodată într-un turn de fildeş", scria despre el nu mai puţin celebrul Tennessee Williams.

5185-100889-285.jpg"Ştia prea bine că substanţa operei unui artist este artistul însuşi, viaţa şi trăirile lui, şi a reuşit ceea ce puţini scriitori din epoca lui sau dintotdeauna au izbutit să facă: să devină, ca om şi în văzul lumii în mijlocul căreia trăia, imaginea vie a semnificaţiei celei mai autentice şi mai profunde a operei sale, iar acest lucru a continuat să-l facă neabătut şi cu cea mai deplină onestitate până în momentul morţii."

×
Subiecte în articol: carte hemingway