x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Urzeala tronurilor continuă...

Urzeala tronurilor continuă...

de Sebastian S. Eduard    |    22 Sep 2011   •   21:00
Urzeala tronurilor continuă...

'Inclestarea regilor' este cel de-al doilea volum din saga fantasy 'Cantec de gheata si foc' si continuarea volumului ' Urzeala tronurilor' (Editura Nemira). Aceasta saga este o complexa intriga politica, cu dinastii rivale, iubiri, tradari, sfetnici rauvoitori, regi incapabili, cavaleri, castele, codri de ne­pa­truns, un gigantic zid de aparare impotriva unor forte nestiute, bastarzi si dragoni disparuti demult. Timpul si-a iesit din matca.

Vara de zece ani, linistita si imbelsugata, isi anunta sfarsitul, iar raceala dura a iernii se apropia ca o bestie infuriata. Cei doi conducatori care asigurasera linistea taramului, Lordul Eddard Stark si Robert Ba­ra­theo, au cazut prada intrigilor si tradarii. De la for­ta­rea­ta Dragonstone pana la taramurile ame­nin­ta­toa­re din Winterfell, ha­osul a pus stapanire pe toata su­fla­rea, iar pre­tendentii la tronul celor Sapte Regate sunt hotarati sa isi im­pu­na vointa prin foc si distrugere.

Semnale editoriale
Povesti din lumea intreaga - Corint. Cele mai indragite si mai cunoscute basme, legende si povestiri din literatura romana si universala care au incantat generatii de copii si nu numai sunt oferite micilor cititori intr-o prezentare grafica atragatoare. Colectia 'Carticica de povesti' se adreseaza copiilor intre 6 si 11 ani si cuprinde cele mai frumoase povesti din literatura romana si universala, intr-o prezentare grafica de exceptie.

Dragul de Jim - Rao. 3 surori. 3 povesti. Si un secret, intunecat ca un mormant. Doua surori – Fiona si Róisín Walsh – si matusa lor, Moira Hegarty sunt gasite moarte in casa lor din apropierea orasului Dublin dupa ce au fost tinute prizoniere luni de-a randul de catre aceasta impreuna cu o a treia persoana, al carei cadavru nu e de gasit. Se pare ca cele trei femei au luat cu ele secretul mortii si al vietii lor.

Punctul lui Borkmann - Trei. Van Veeteren, inspector-sef cu o vechime in politie de 30 de ani – genul de tip care apreciaza mancarurile si bauturile fine –, se afla in plina vacanta atunci cand este rugat de superiorul sau sa dea o mana de ajutor la solutionarea unor crime comise in oraselul Kaalbringen. Un fost puscarias si un mogul imobi­liar au fost ucisi cu lovituri de topor. Metodicul Van Veeteren accepta imediat provocarea...

×
Subiecte în articol: carte