x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Versurile lui Adrian Păunescu, în limba maghiară.

Versurile lui Adrian Păunescu, în limba maghiară.

de Carmen Anghel-Dobre    |    09 Iun 2011   •   21:00
Versurile lui Adrian Păunescu, în limba maghiară.

Zece poeme de Adrian Paunescu traduse de Ferenc Baranyi si Zece poeme de Ferenc Baranyi traduse de Ion Brad. Cele doua volume vor fi lansate astazi, la ora 18:00, la Primaria Sectorului 2 din Capitala.

Lansarea celor doua volume de versuri, in versiune bilingva romano-maghiara, constituie un eveniment deosebit, de suflet, un moment de multiculturalitate reala.

Adrian Paunescu, Ion Brad si Ferenc Baranyi, 'trei poeti cu spirit european, pe baricadele fratiei popoa­re­lor'. Sub aceasta idee se va desfasura evenimentul de astazi. Vor fi prezenti poetul budapestan Ferenc Baranyi, laureat al Premiului Kossuth, poetul roman Ion Brad, precum si primarul Neculai Ontanu si scriitorul Hajdu Gyözö, presedintele Asociatiei Culturale si de Prietenie Együtt-Impreuna, in calitate de organizatori.

In prezenta unor prestigiosi scriitori, poeti, critici literari, artistii Andrei Paunescu si Victor Socaciu vor interpeta cantece cunoscute si indragite, iar Adam Erzsebet va recita versuri din creatia celor doi poeti: Adrian Paunescu si Ferenc Baranyi.

Scriitorul Hajdu Gyözö ne-a spus, din inima: 'Ferenc Baranyi este acum cel mai important poet maghiar, asa cum a fost si este pentru noi Adrian Paunescu. A fost decorat de italieni si de francezi pentru ca a tradus din literaturile celor doua tari. Va asteptam cu drag. Avem invitati de seama senatori, deputati, Ambasada Maghiara, Institutul Cultural Maghiar din Budapesta'.

×
Subiecte în articol: carte