x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Imbracati in negru la ceremonia Globurilor de Aur

Imbracati in negru la ceremonia Globurilor de Aur

08 Ian 2018   •   07:03
Imbracati in negru la ceremonia Globurilor de Aur

Prezentatorul Seth Meyers a dat startul galei de decernare a Globurilor de Aur duminică seară, o ceremonie care ss-a desfasurat pe fondul scandalului.

 

"Bună seara doamnelor şi domnilor care au rămas (...) sunt ani de zile de când oamenii albi nu au fost atât de nervoşi la Hollywood", a spus actorul în discursul  inaugural. "Ne aflăm în 2018, marihuana este în cele din urmă autorizată, iar hărţuirea sexuală nu mai este. Va fi un an bun", a adăugat el.

Nicole Kidman a câştigat primul Glob de Aur al serii, fiind laureată drept cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune pentru rolul său din "Big Little Lies", în care joacă rolul unei femei bătute de soţul ei. Ea a adus un omagiu colegei sale şi coproducătoarei miniserialului, Reese Witherspoon. "Wow, puterea femeilor!", a spus ea după ce a primit al 4-lea Glob de Aur al carierei.

Un ocean de negru a coborât pe covorul roşu înainte de ceremonie, starurile de cinema şi de televiziune, dar şi presa, optând să dea curs apelului de a se îmbrăca în negru pentru a protesta împotriva violenţelor sexuale.

Actriţe precum Jessica Chastain sau Reese Witherspoon, între multe altele, au lansat un apel la vedetele invitate la ceremonie să se îmbrace în negru pentru a aduce un omagiu victimelor prădătorilor sexuali şi a genera o discuţie mondială privind acest flagel.

Scandalul privind abuzurile sexuale de la Hollywood a început cu dezvăluirile privind producătorul Harvey Weinstein, acuzat de peste 100 de femei de hărţuire sexuală şi viol.

După aceste dezvăluiri privind comportamentul său de prădător sexual şi alte celebrităţi precum Kevin Spacey, Jeffrey Tambor sau Dustin Hoffman au fost la rândul lor acuzaţi de comportamente sexuale abuzive. AGERPRES.

×
Subiecte în articol: globurile de aur negru, abuz sexual