x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Concurs european: videoclipuri de un minut, filmate de copii

Concurs european: videoclipuri de un minut, filmate de copii

21 Aug 2018   •   09:20
Concurs european: videoclipuri de un minut, filmate de copii

Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează începând de ieri un concurs de videoclipuri adresat copiilor cu vârsta între 10 și 15 ani. Participanții trebuie să realizeze filme cu durata de un minut despre un element de patrimoniu reprezentativ pentru zona sau minoritatea din care provin.

Concursul „LinguaFEST - 100 de minute pentru România" este organizat în cadrul Anului european al patrimoniului cultural şi al Anului Centenarului Marii Uniri. Cele mai bune videoclipuri vor fi incluse într-un colaj care va fi difuzat pe 26 septembrie la Muzeul Literaturii Române, în cadrul evenimentului "Let's play LinguaFest", dedicat Zilei Europene a Limbilor.

Filme în format vertical

Conform Reprezentanţei, videoclipurile vor fi filmate cu telefonul mobil în format vertical (portrait) şi trebuie să conţină imaginea autorului/autoarei şi cel puţin un element care să trimită la elementul de patrimoniu ales. Acesta din urmă poate fi tangibil (o clădire, o carte, un scriitor, un articol vestimentar, un sit arheologic, un element din flora sau fauna locală etc.) sau intangibil (o melodie, expresii sau cuvinte în limba maternă sau într-un dialect local, o tradiţie, o practică socială sau un meşteşug tradiţional, o resursă creată în format digital etc.) - se arată în comunicatul instituției.

 

 

×