x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Crăciunul la români

Crăciunul la români

de Carmen Anghel    |    13 Dec 2012   •   14:53
Crăciunul la români
Sursa foto: Fundaţia “Mihai Viteazul”

Colinde, obiceiuri româneşti de iarnă, expoziţia “Masca expresie a spiritualităţii populare” organizată de Muzeul Spiritualităţii Româneşti (la catedrala Ortodoxă)- toate acestea  fac parte din Festivalul “Crăciunul la români”  din oraşul  Sfântu Gheorghe, din judeţul Covasna.
Evenimentul, organizat de Fundaţia “Mihai Viteazul”, este la cea de a XXII-a ediţie, şi se va desfăşura până la 16 decembrie, în Sfântul Gheorghe şi în Târgu Secuiesc. Sufletul acestor minunate zile de spiritualiatte românească este doamna profesor Maria Peligrad. “Aceste manifestări aduc, în fiecare an,  ceva nou în peisajul cultural tradiţional, anul acesta fiind aceste măşti din zona Neamţului. Am amenajat această expoziţie cu sprijinul unui grup de elevi de la Şcoala Gimnazială Nicolae Colan şi Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi.”
Sâmbătă, 15 decembrie, după ce vor fi colindat toată săptămâna, grupurile de colindători (din Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului, din Zlatna, judeţul Alba, din judeţul Neamţ sau Republica Moldova), vor susţine  spectacolul de gală, la sala de sport din Complexul Sportiv din cartierul Simeria, iar duminică vor merge în parohiile ortodoxe din judeţul Covasna şi, de la ora 14:00, ajung la Târgul Secuiesc, la Casa de Cultură, pentru a-i colinda şi pe cei din acest oraş.

×
Subiecte în articol: craciun masti iarna sarbatori