x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură De Dragobete, “Poveste de dragoste”, cel mai nou film al Cristinei Iacob este la Mons

De Dragobete, “Poveste de dragoste”, cel mai nou film al Cristinei Iacob este la Mons

de Sebastian S. Eduard    |    22 Feb 2015   •   13:46
De Dragobete, “Poveste de dragoste”, cel mai nou film al Cristinei Iacob este la Mons

Poveste de dragoste (titlul internaţional: Love Is a Story), cel mai nou lungmetraj al regizorului Cristina Iacob (#selfie), cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu în rolurile principale, a fost selectat în Competiţia Internaţională de lungmetraje a Festivalului filmului de dragoste de la Mons (Belgia), aflat  la cea de-a 31-a ediţie (20-27 februarie 2015). Contextul este unul special, întrucât Mons este capitala culturală europeană a anului 2015.

Lungmetrajul este povestea de iubire a doi tineri artişti din zilele noastre. În drum către un casting, Aprilia (Raluca Aprodu), o actriţă la începutul carierei sale, îl întâlneşte pe Sebastian (Dragoş Bucur), un tânăr violonist. Întâlnirea lor devine începutul unei minunate poveşti de dragoste. Cei doi vor avea însă de depăşit o serie de situaţii care le vor pune în pericol iubirea. De fapt, de ce ai nevoie pentru a fi fericit?

Alături de Dragoş Bucur şi de Raluca Aprodu, în film joacă Ducu Darie, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu, Ionuţ Bora, Gabriela Popescu, Irina Petrescu.

Poveste de dragoste va rula în premieră internaţională în cadrul Festivalului filmului de dragoste de la Mons. Lungmetrajul va fi proiectat duminica aceasta, 22 februarie, de la ora 17:00, şi luni, 23 februarie, de la ora 14:30, la cinema Imagix. Ambele proiecţii vor avea loc în prezenţa regizoarei Cristina Iacob şi a actriţei din rolul principal feminin, Raluca Aprodu.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepţie. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza.





×