x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Doua trupe, aceeasi piesa

Doua trupe, aceeasi piesa

21 Ian 2005   •   00:00

Suna cunoscut? Parca-parca ati mai auzit undeva piesa asta, putin altfel. Sunt "preluarile" - alti cantareti, aceleasi piese.

"F**K IT". Eamon, un tip cu probleme garla
De cativa ani incoace, se practica un "sport" nou in muzica: preluarile. A cantat X o piesa, o canta si Y, culmea, cu acelasi succes. Exemple? Sunt pline topurile de ele. Underdog Project, celebra trupa care a concertat si pe la noi, are ca single piesa "Remember". La fel si cei de la Summerlove. De prins, prind amandoua foarte bine.

PALMA. Eamon s-a lansat cu un single extrem de controversat, o "palma" muzicala data fostei sale prietene, "F**k it (I don’t want you back)". Desi omu’ avea problemele sale, cei de la Nasty & Brixx au sustinut ca piesa e a lor si cu varianta "F**k it (I don’t want you back)" au furat o bucata din placinta lui Eamon. Mario Winans, protejatul lui P. Diddy, si piesa lor "I don’t wanna know" au avut o replica acida in hitul celor de la The Pirates & Shola Ama - "You should really know". Exemplele ar putea continua.

Daca luam in calcul si tendinta accentuata a ultimilor ani, de remixare a unor hit-uri vechi (din perioada cand muzica era muzica), ajungem foarte repede sa ne intrebam: mai merita sa faci ceva original in muzica de astazi?

PRIMELE HITURI ALE ANULUI
In clasamentul muzical national al Romaniei incep sa apara piesele care vor reprezenta primele hit-uri ale anului 2005. De pe cel mai recent album al sau, care are un titlu care ne poate face sa-l banuim de lipsa de modestie, Bon Jovi intra in top cu "Radio saved my life tonight". Albumul se cheama "100 million Bon Jovi fans can’t be wrong". Si dinspre muzica romaneasca bate vant prielnic. Andra intra in top cu "Doar o clipa", iar inepuizabila Loredana revine cu o continuare la "Zigga Zagga", o piesa pe aceleasi coordonate etno-club, "Lele". Cea mai interesanta si promitatoare noua intrare este insa cea a lui Nico. Piesa "Asa cum vrei" marcheaza o schimbare de sound pentru Nico, o schimbare de bun augur, de vreme ce astfel ea prinde pozitia de Highest New Entry. Daca toamna, in general, se numara bobocii, noi numaram iarna hit-urile primaverii. Asta nu inseamna ca doar piese noi se misca in top. Robbie Williams nu se vrea "Misunderstood" si arata clar ca vrea sa revina in varf, iar Miki & Pepe, Vita de Vie si Animal X nu se lasa nici ei mai prejos. Toti vor sa arate ca mai au inca multe de spus in top.

×
Subiecte în articol: cultura piesa