x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Dragobetele la Prima Şcoală Românească

Dragobetele la Prima Şcoală Românească

de Carmen Anghel    |    20 Feb 2013   •   13:43
Dragobetele la Prima Şcoală Românească

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din oraşul Sfântu Gheorghe, Covasna, organizează, în perioada 22 – 23 februarie programul “Dragobetele vesteşte primăvara la Prima Şcoală Românească” .
La 24 februarie tradiţia populară consemnează ziua lui Dragobete, zeu al tinereţii în Panteonul autohton, patron al dragostei şi al bunei dispoziţii. Conform celor spuse din bătrâni, Dragobetele trebuia ţinut cu orice preţ: dacă nu se făcea cumva Dragobetele, se credea că tinerii nu se vor îndrăgosti în anul care urma. În plus, un semn rău era dacă o fată sau un băiat nu întâlneau la Dragobete măcar un reprezentant al sexului opus, opinia generală fiind că, tot anul, respectivii nu vor mai fi iubiţi, iar dacă o fată ieşea împreună cu un băiat şi nu se sărutau se credea despre ei că nu se vor mai iubi în acel an.
      
Pornind de la aceste obiceiuri cei de la muzeu ne transmit: “Ne va fi drag să meşterim împreună obiecte tradiţionale şi brăţările prieteniei, în cadrul atelierelor de la Prima Şcoală Românească din Sfântu Gheorghe. Un atelier durează 40 de minute, costă doar  1,5 ron / persoană pentru grupuri organizate. Pariticpanţii vor pute alua acasă obiectele create. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi Biroul Relaţii Publice al MNCR  sau vizitaţi site-ul muzeului: www.mncr.ro.”

×
Subiecte în articol: dragobete scoala romaneasca muzeu covasna