x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Eveniment - Julio Iglesias, turneu in Romania

Eveniment - Julio Iglesias, turneu in Romania

de Alex Revenco    |    14 Feb 2007   •   00:00
Eveniment - Julio Iglesias, turneu in Romania

O veste minunata pentru admiratoarele celebrului interpret spaniol: in luna iulie a acestui an, Julio Iglesias va sustine cinci concerte in aer liber, la Timisoara, Sibiu, Brasov, Bucuresti si Constanta.

Marele artist spaniol vine pentru a treia oara in Romania: cu decenii in urma, ca "tanara speranta" la Cerbul de Aur si la sfarsitul anilor ’90, intr-un concert sold-out organizat de Sfinx Experience pe stadionul Cotroceni. Dar de aceasta data faimosul interpret va canta in cinci mari orase, pe stadioane sau in alte spatii neconventionale, ce urmeaza a fi desemnate.

ARTISTUL NUMARUL 1. Primul turneu al unui muzician de faima mondiala la noi in tara este organizat de Cat Music & Music Management si are loc deoarece Julio Iglesias este, de departe, cel mai bine vandut artist strain in Romania, din anii ’90 pana acum. Cu ocazia acestui turneu, Iglesias isi va promova cel mai recent disc al sau, "Romantic Classics", aparut la Sony/BMG, primul album inregistrat de Julio Iglesias in limba engleza, dupa "Crazy" (1994). Pentru a-l realiza, Julio a ales cantece apartinand stilurilor pop, rock si country, interpretate initial de voci renumite precum Willie Nelson, George Michael, The Bee Gees sau The Cars.

Inregistrat in Los Angeles si Punta Cana, cu producatorii Albert Hammond si Robert Buchanan, "Romantic Classics" pune in evidenta maniera unica de interpretare a lui Julio a unor piese indragite din anii ’60, ’70 si ’80. Printre artistii invitati sa colaboreze la realizarea acestui album se numara trompetistul Chips Botti (castigator al unui premiu Grammy) si binecunoscutul saxofonist Dave Koz.

MARTURISIRE
"Pana la 20 de ani am fost portar la o mare echipa, Real Madrid, am fost grav accidentat, apoi am stat un an si jumatate in spital, paralizat. Cand am iesit n-am mai avut voie sa joc fotbal si atunci am inceput sa invat sa cant"
Julio Iglesias

×
Subiecte în articol: cultura iglesias julio julio iglesias