x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Felix Alexa revine la “Țăndărică” cu o nouă viziune a îndrăgitei povești ”Cenușăreasa”

Felix Alexa revine la “Țăndărică” cu o nouă viziune a îndrăgitei povești ”Cenușăreasa”

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Mai 2019   •   14:26
Felix Alexa revine la “Țăndărică” cu o nouă viziune a îndrăgitei povești ”Cenușăreasa”

Recent, a avut loc la Teatrul de Animație Țăndărică premiera spectacolului Cenușăreasa, în regia lui Felix Alexa.

După succesul spectacolului ”Scufița roșie”, regizorul prezintă un spectacol de excepție, într-un stil vizual care atrage publicul de toate vârstele, cu păpuși de mari dimensiuni și elemente contemporane gândite de scenografii Marian Sandu și Oriana Pelladi.

Spectacolul lui Felix Alexa reușește să surprindă lumea de azi, cu dorințele, interesele și preocupările ei, printr-un scenariu plin de haz, presărat cu numeroase momente muzicale. Povestea ”Cenușăresei” ne conduce spre o morală care întărește puterea faptelor bune și reușește să cucerească publicul de toate vârstele.

Despre modul în care și-a gândit spectacolul, regizorul mărturisește: ”Cenușăreasa este un spectacol modern, al acestei noi generații care accesează de foarte mici internetul, pentru orice informație. O generație surprinzătoare, chiar și pentru părinți. În același timp însă, mi-am dorit o reîntoarcere  la emoții și senzații adevărate, profunde, la comunicare sufletească, lucruri de care tehnologia modernă ne îndepărtează din ce în ce mai mult. Cenușăreasa mea vorbește despre iubire, ca sentiment esențial ce dă sens vieții. Iubirea, care poate fi percepută de copii sau adulți ca o stare binefăcătoare ce apare uneori din senin și schimbă destine. Am reinterpretat celebrul basm gândindu-mă la sensibilitatea și lumea înconjurătoare a copiilor de azi, la inteligența lor, uneori surprinzător de matură. O ”Cenușăreasă” a timpurilor noastre, agitate și imprevizibile, în care singura alternativă rămâne evadarea din realitate în iluzii și povești teatrale.”

Scenariu, regie, light design și ilustrație muzicală: Felix Alexa

Scenografia: Marian Sandu și Oriana Pelladi

Coregrafie dans irlandez: Mara Cernat

Distribuție: Olga Ioana Bela, Liliana Gavrilescu, Daniel Stanciu, Gabriel Apostol, Simina Constantin, Dan Codreanu, Florin Mititelu, Ana Maria Bălescu

×
Subiecte în articol: Teatrul de Animație Țăndărică