x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Festivalul la romăni

Festivalul la romăni

de Alex Revenco    |    08 Iul 2007   •   00:00


La B’estival a fost "aglomeraţie" la Faithless, Pink şi Cooper & Manson. Ieri la prănz, la "Concertul pentru o lume mai curată" Direcţia 5 a căntat pentru 15-20 de spectatori, dar diseară, la Robert Plant, cu siguranţă va fi plin.

Astăzi vreau să mă refer la un subiect de actualitate: avem festivaluri (şi parafrazănd o cunoscută rubrică), cum procedăm? Cu peste zece ani in urmă, la "festivalurile lui Dorian", vedeam, in premieră, grupuri intrate in istorie ca Jethro Tull, Saxon, Scorpions, Ian Gillan Band, Uriah Heep, printre alţii. Atunci, preţul unui bilet de intrare era echivalentul a două sticle de bere plus un pachet de ţigări. Cu toate acestea, găşti mari de "rockeri săraci" preferau să stea inafara incintei (Dinamo II sau Arene) şi să "asculte" muzica, bănd bere şi fumănd! Cu trei ani in urmă, la Polivalentă, a fost un maraton rock cu Clawfinger cap de afiş, unde sute de oameni stăteau pe scări "la o bere" in timp ce pe scenă căntau Timpuri Noi sau Subscribe. La Coke Live, formaţiile au inceput să cănte de la ora 12:00, dar publicul a venit seara, pentru Prodigy, The Cult sau Incubus.

La B’estival a fost "aglomeraţie" la Faithless, Pink şi Cooper & Manson. Ieri la prănz, la "Concertul pentru o lume mai curată" Direcţia 5 a căntat pentru 15-20 de spectatori, dar diseară, la Robert Plant, cu siguranţă va fi plin. In 1994, cănd am fost la Woodstock 2, sute de mii de americani au asistat la toate concertele, de la ora 12:00 ziua pănă după miezul nopţii. In 1997, la Londra cap de afiş a fost Sex Pistols, cu Iggy Pop şi Skunk Anansie "in deschidere" plus multe alte trupe punk. Dar "poporul britanic" a venit de la prănz şi inainte de primul recital in Finsbury Park erau aproape o sută de mii de oameni.

×
Subiecte în articol: cultura