x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "4, 3, 2", printre cele mai bune filme ale deceniului!

"4, 3, 2", printre cele mai bune filme ale deceniului!

08 Noi 2009   •   00:00
"4, 3, 2", printre cele mai bune filme ale deceniului!

Potrivit unui clasament publicat de cotidianul britanic Times, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", filmul lui Cristian Mungiu distins cu Palme d'Or la Cannes, se numără printre cele mai bune pelicule ale deceniului, devansând producţii ca "Milk", "Crash", "Gladiator" sau "Brokeback Mountain".



Topul britanic plasează pe locul I producţia "Hidden" ("Caché", titlul original), realizată în 2005 de cineastul german Michael Haneke, care semnează scenariul şi regia. Cu Juliette Binoche, Daniel Auteuil şi Annie Girardot în distribuţie, "Hidden" este un film de suspans cu mare priză atât la public, cât şi la critici, care are în palmares 21 de premii şi 22 de nominalizări. Filmul lui Haneke a fost, şi el, nominalizat la Palme d'Or, însă, spre deosebire de filmul lui Mungiu, nu a reuşit să plece acasă cu prestigioasa distincţie.

Podiumul celor mai bune filme ale deceniului este completat, pe locul II, de peliculele americane " The Bourne Supremacy" şi "The Bourne Ultimatum", cu Matt Dammon în rolul principal, urmate de "No Country for Old Men", producţia fraţilor Coen, premiată cu patru Oscaruri în 2008.

×
Subiecte în articol: film