x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film A MURIT Leslie Martinson, regizorul primului film "Batman"

A MURIT Leslie Martinson, regizorul primului film "Batman"

07 Sep 2016   •   22:45
A MURIT Leslie Martinson, regizorul primului film "Batman"
Sursa foto: www.emmys.com

Regizorul american Leslie H. Martinson, primul realizator al filmului "Batman", a murit la venerabila vârstă de 101 ani, potrivit publicaţiei Hollywood Reporter, citată miercuri de ziarul francez Liberation.

Martinson, cu o carieră prolifică în televiziune, este cunoscut pentru seriale celebre ca "Supercopter", "Arnold and Willy", "Chips", "Dallas" şi "Mission impossible". La un an de la debutul său la televiziune, Martinson a realizat primul său lungmetraj, "Atomic Kid", un film de science-fiction în colaborare cu Blake Edwards.

Leslie H. Martinson va regiza apoi numeroase filme de acţiune, dramă sau de război, dar niciunul nu va avea o asemenea popularitate ca "Batman" (1966). Bazat pe serialul cult cu Adam West ca protagonist în primele două sezoane, filmul se deschide cu un mesaj adresat "duşmanilor crimei" din întreaga lume.

Filmul cuprinde deja toate ingredientele care vor face deliciul publicului: vocea off, gadgeturi impresionante, maşinării uimitoare şi coloană sonoră originală. Născut la Boston, Leslie H. Martinson a lucrat iniţial la un ziar local înainte de a fi angajat ca scenarist la MGM în 1936.

Omul liliac nu este singurul superou din universul DC Comics care l-a inspirat, având în vedere că a mai realizat în anii 70 cinci episoade din serialul Wonder Woman. Ultima sa producţie datează din 1989, când împlinise deja 74 de ani. Este vorba de serialul "Small Wonder" care prezintă povestea unei familii americane care creşte un robot disimulat sub aspectul unei fetiţe năzdrăvane.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Leslie Martinson regizor deces batman doliu