x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Ada Solomon a primit trofeul Eurimages

Ada Solomon a primit trofeul Eurimages

08 Dec 2013   •   02:51
Ada Solomon a primit trofeul Eurimages
Sursa foto: AFP PHOTO / POOL / BRITTA PEDERSEN

Producătoarea Ada Solomon a primit trofeul Eurimages pentru coproducţie, o distincţie care recunoaşte rolul decisiv pe care îl au coproducţiile în industria de film din Europa, sâmbătă seară, la gala Academiei de Film Europene (EFA), care se desfăşoară la Berlin.

În cadrul galei Academiei de Film Europene de sâmbătă seara, premiului Eurimages pentru coproducţie i-a fost înmânat Adei Solomon de către Rossy de Palma, una dintre actriţele descoperite de celebrul cineast Pedro Almodovar.

Ada Solomon şi-a început discursul de pe scena premiilor EFA citându-l pe fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela - "It always seems impossible until its done" (Întotdeauna pare imposibil până când se realizează, n.r.).  "Mulţumesc foarte mult (...) Nu mi-am imaginat vreodată că este posibil să fiu pe aceeaşi scenă cu Ennio Morricone, Pedro Almodovar, Catherine Deneuve, Wim Wenders", a declarat Ada Solomon.

Ea a spus că premiul pe care l-a primit este în acelaşi timp premiul tuturor coproducătorilor. "Dar înainte de toate, este premiul oamenilor care au fost convinşi de visele mele şi au făcut ca acestea să se împlinească", a spus Ada Solomon.

Ada Solomon a fost producătoarea lungmetrajului premiat cu Ursul de Aur la Berlin în 2013, "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer. Lungmetrajul "Poziţia copilului" a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria "cel mai bun film străin".

Luminiţa Gheorghiu, interpreta rolului principal în "Poziţia copilului", a fost nominalizată la premiul pentru "cea mai bună actriţă" la premiile Academiei de Film Europene, însă trofeul a fost câştigat, sâmbătă seară, de Veerle Baetens ("The Broken Circle Breakdown").

×
Subiecte în articol: ada solomon trofeu eurimages