x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Amintiri din Epoca de Aur", în competiţie la Washington

"Amintiri din Epoca de Aur", în competiţie la Washington

26 Mar 2010   •   00:00



Filmul colectiv "Amintiri din Epoca de Aur" este inclus în competiţie la Festivalul Internaţional de Film de la Washington (Filmfest DC, SUA), desfăşurat între 15 şi 25 aprilie, informează Mediafax.
"Amintiri din Epoca de Aur" se află în competiţie pentru Capital Focus Award, alături de alte şase filme ­ "Autumn Adagio" (Japonia), de Tsuki Inoue, "Cooking With Stella" (Canada), de Dilip Mehta, "The House of Branching Love" (Finlanda), de Mika Kaurismäki, "I am in Love/ Io sono l'amore" (Italia), de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton, şi "Zero" (Polonia), de Pawel Borowski ­, selectate din programul festivalului pentru calităţile lor deosebite.

O secţiune de film românesc, "The New Romanian Wave", va fi prezentată la Festivalul Internaţional de Film de la Washington, cuprinzând: "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude, "Medalia de onoare", de Peter Călin Netzer, premiat recent la Festivalul Internaţional de Film de la Miami, "Cealaltă Irina", de Andrei Gruzsniczki, "Nuntă mută", de Horaţiu Mălăele, şi "Amintiri din Epoca de Aur", de Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Razvan Mărculescu şi Constantin Popescu.

Printre invitaţii la festival se va afla şi regizorul Horaţiu Mălăele.
Festivalul Internaţional de Film de la Washington, aflat la cea de-a 24-a ediţie, va fi deschis de drama "Hipsters/ Stilyagi", în regia lui Valeriy Todorovskiy, un musical rus vibrant, a cărui acţiune se petrece în anii '50. În închiderea festivalului va fi proiectat "Soul Kitchen", al regizorului german de origine turcă Fatih Akin, un film ce combină gastronomia, o coloană sonoră caldă cu muzică soul, relaţiile de prietenie şi nişte scene foarte amuzante. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: film